Lietuvos „Eurovizijos“ atrankoje – ambicingos emigrantės Lawreigna ir Greta Zazza

Įsibėgėjusioje „Eurovizijos“ atrankoje jėgas išbandys ir dvi moterys, kurių namai šiuo metu - kitose valstybėse.

Greta Zazza (kairėje) atrankoje atliks pernai Lietuvos „eurovizinį“ kūrinį parašiusio švedo dainą, o Lawreigna pasirodys su šokėjais iš Didžiosios Britanijos.<br>M.Engstromo ir R.Danisevičiaus nuotr.
Greta Zazza (kairėje) atrankoje atliks pernai Lietuvos „eurovizinį“ kūrinį parašiusio švedo dainą, o Lawreigna pasirodys su šokėjais iš Didžiosios Britanijos.<br>M.Engstromo ir R.Danisevičiaus nuotr.
Kelialapio į „Euroviziją“ trokšta ir Stokholme gyvenanti lietuvė Greta Zazza.<br>M.Engstromo nuotr.
Kelialapio į „Euroviziją“ trokšta ir Stokholme gyvenanti lietuvė Greta Zazza.<br>M.Engstromo nuotr.
Lawreigna Londone gyvena jau trylika metų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lawreigna Londone gyvena jau trylika metų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jan 14, 2017, 2:52 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:00 AM

Turint omenyje emigracijos dydį, nereikia stebėtis – tarp daugiau nei 50 atlikėjų, šįmet dalyvaujančių LRT televizijos atrankoje į „Euroviziją“, yra ir keletas emigrantų.

Dvi iš jų – įmantriais slapyvardžiais pasivadinusios dainininkės Lawreigna ir Greta Zazza.

Abi jos – kol kas ne itin žinomos Lietuvoje, bet „Lietuvos rytui“ sakė tikinčios, jog tai nėra kliūtis rimtai pakovoti dėl kelialapio į didžiausią Europos dainų konkursą.

Išvyko dėl karjeros

Greta Sliaužytė, pagal vieno filmo herojų pasivadinusi slapyvardžiu Greta Zazza, į Lietuvos popsceną įsiveržti pabandė prieš dvejus metus.

Švedų prodiuserio Williamo Butto, kuris dirbo su Edgaru Lubiu, „Laura & The Lovers“ ir Simona Milinyte, atrasta lietuvė tada įrašė dainą „Let Him Go“ ir sulaukė radijo stočių dėmesio.

Tada nutilo kone dvejiems metams. Tik praėjusių metų pabaigoje išleido naują kūrinį „Like I Love You“, kurį atsiuntė ir į „Eurovizijos“ atranką.

„Kur buvau dingusi? Tiesiog, kol neturėjau dainos, kuria šventai tikėčiau, nemačiau prasmės lįsti ir eiti į sceną tiktai tam, kad save rodyčiau.

Visą šį laiką dirbau, kūriau ir ieškojau dainų ir reikalingų pažinčių“, – pasakojo 25 metų mergina.

Verslo administravimo diplomą turinti Greta dėl muzikinės karjeros planų pernai pavasarį netgi paliko Lietuvą ir apsigyveno Stokholme, kur šiuo metu dirba padavėja.

Priežastis paprasta – šis miestas yra viena svarbiausių pasaulio popmuzikos sostinių, čia gyvena daugybė su ryškiausiomis žvaigždėmis dirbančių kompozitorių ir prodiuserių.

Dirba su „Eurovizijos“ žvaigžde

Stokholme lietuvė dirba muzikinės temos restorane „Hard Rock Cafe“, kuris priklauso garsiam pasauliniam tinklui.

Linksma detalė – lietuvės viršininkas restorane yra „Eurovizijos“ laimėtojas Richardas Herrey iš žinomos trijų švedų brolių grupės „Herreys“, kuri konkurse su kūriniu „Diggi-Loo Diggi-Ley“ triumfavo 1984-aisiais.

„Jis žino apie mano „eurovizinę“ svajonę ir labai mane palaiko“, – šyptelėjo Greta.

Buvusi alternatyviosios muzikos grupės „Days Of Eclipse“ vokalistė šiuo metu bendradarbiauja su keletu švedų kompozitorių ir prodiuserių.

„Eurovizijai“ skirtą kūrinį „Like I Love You“ jai sukūrė Jonas Thanderis – tas pats švedas, kuris parašė ir pernai „Eurovizijoje“ Donato Montvydo atliktą kūrinį „I’ve Been Waiting For This Night“.

„Iš pradžių tiesiog įrašėme dainą, o tuomet pagalvojome ir apie „Euroviziją“. Kodėl ne?

Pernai Donatui su Jono daina puikiai pasisekė. Netgi kilo minčių eiti į Švedijos atranką, tačiau supratau, kad noriu Lietuvoje – esu patriotė“, – sakė Greta.

Dainą įkvėpė negandos

Didžiojoje Britanijoje jau 13 metų gyvenanti Laura Geležinytė „Eurovizijos“ atrankoje dalyvauja antrus metus iš eilės. LRT žiūrovai jos pasirodymą pamatys ir įvertins jau šio šeštadienio vakarą.

Dainą „Freedom“ šiai efektingai atrodančiai raudonplaukei kūrė britų kompozitorius Philipas Bloomas, su kuriuo ji bendradarbiauja jau trečius metus.

„Dainos idėją įkvėpė asmeninės krizės. Metai buvo baisūs – mirė mano tėtis, po beveik penkiolikos metų bendro gyvenimo išsiskyriau su vyru.

Ši daina yra apie moters laisvę, stiprybę, galimybę atsitiesti.

Joje norėjome siekti tipiško, gal kiek senoviško „eurovizinio“ skambesio. Tačiau galbūt ateityje sieksime ir modernesnio“, – sakė Lawreigna scenoje pasivadinusi 33-ejų moteris.

Pasirodymui ji subūrė nemažą komandą – į atranką kartu atskrido britų šokėjai, dirbę ir TV šou „X faktorius“, pritariantieji vokalistai, dirbantys su įvairiais britų atlikėjais.

„Taip, tai tikrai nepigus pasirodymas, bet jei nori įgyvendinti savo svajonę, pinigų nereikia gailėti. „Eurovizija“ – pasaulinio lygio konkursas, todėl jame svarbu atrodyti gerai.

Jei nepavyks šį kartą, ateityje vėl bandysiu – tobulėjimui ribų nėra“, – kalbėjo dainininkė.

Išgarsino skandalai

Prieš porą metų Lietuvoje dėmesį į save atlikėja atkreipė gana skandalingai – viename interviu šiurkščiai pareiškė, kad į sceną eis visiškai nuoga.

„Tai buvo ironija, norėjau pasakyti, kad scenoje galima rodyti ne tik „papus“, reikia balso ir talento. Gal kai kas suprato neteisingai, bet nekreipiu į tai dėmesio“, – gūžtelėjo pečiais Lawreigna.

Dar šiais metais ji tikisi išleisti pirmąjį albumą, įrašytą su Lietuvos ir užsienio prodiuseriais.

Tačiau, kaip ir Greta, Laura gyvena ne iš muzikos, nors kartais koncertuoja klubuose. Pagrindinis jos darbas – privačioje medicinos klinikoje, kurioje atliekamos grožio procedūros.

Ką reiškia jos slapyvardis? Pasirodo, jis turi didesnę prasmę, negu gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. „Du angliški žodžiai – „law“ reiškia įstatymą, o „reign“ – karaliavimą.

Man daug žmonių siūlė rinktis vienokį ar kitokį stilių, kvaršino galvą patarimais, todėl galiausiai ir pasirinkau tokį slapyvardį, kuris reiškia – aš pati sau esu karalienė ir darau tai, ką noriu“, – paaiškino Lawreigna.

Pernykštė nesėkmė neatbaidė

„Eurovizijos“ atrankoje šiais metais dalyvaus ir Didžiojoje Britanijoje gyvenantis atlikėjas Vladas Maxas, pernai sukėlęs nemažai šurmulio.

Jaunas dainininkas, kurio tikrasis vardas – Vladislavas Kaluginas, atrankoje tuomet gana nevykusiai sudainavo kūrinį ir sulaukė prasto komisijos bei žiūrovų vertinimo.

Pasipiktinęs atlikėjas scenoje pareiškė, kad dainuoti jį moko tokių žvaigždžių kaip Adele ir „Coldplay“ mokytojai.

Šįmet atrankoje jis atliks dainą „I’ll Never Let You Down“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.