Grupę RSA atkuriantis Dainius Žebrauskas: „Dabartiniai reperiai taip nebegali“

„Gal jaunimas mus nušvilps, bet koks skirtumas“, – nusikvatojo po ilgos pertraukos šį vakarą į sceną grįšiančios grupės RSA lyderis Dainius Žebrauskas, daugumai Skruzdėliuko pravarde žinomas atlikėjas.

„Šį vakarą niekas linksmiau už mus nepasirodys“, – žadėjo D.Žebrauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Šį vakarą niekas linksmiau už mus nepasirodys“, – žadėjo D.Žebrauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jan 20, 2017, 4:49 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:04 PM

Šiandien šis 45 metų vyras – gerai žinomas gatvės šokių choreografas, šokių studijos ANT vadovas, įvairių TV projektų dalyvis. Nuo 1993-iųjų iki 2001-ųjų jis buvo skandalingą prieskonį turėjusios grupės RSA lyderis.

Kartu su SEL ir XXL ji tada sudarė populiariausių repuojančių Lietuvos šokių muzikos trijulę. Koncertavo didžiulėse salėse ir stadionuose, stebino puikiais šokių judesiais ir chuliganiškais dainų pavadinimais – „Aš noriu sex“, „Ji kalė“, „Užsimauk prezervatyvą“.

Naujo tūkstantmečio pradžioje grupė išsiskirstė, bet šį vakarą RSA trumpam atgims per Vilniaus menų fabrike „Loftas“ vyksiančią Lietuvos hiphopo apdovanojimų ceremoniją.

„Pamenu, kaip sykį Kauno Nemuno saloje per mūsų pasirodymą rankas iškėlę šėlo 20 tūkstančių žmonių.

Dabar bus mažiau, bet mano tikslas – visada sukurti šventę“, – šyptelėjo Skruzdėliuko pravarde žinomas šokėjas ir atlikėjas.

– Kaip kilo mintis į sceną sugrąžinti RSA?

– Mane kiekvienais metais į šį renginį kviečia įteikti vieną apdovanojimų, o šįmet su ceremonijos rengėjais išsikalbėjome, kad gal būtų smagu surengti šou. Juolab kad RSA buvo kitokia grupė negu dauguma dabartinių reperių: jie mėgsta repuoti apie problemas, kaip blogai gyvename, o mes visada linksmindavomės.

Pagalvojau – surenkime šventę. Po kelių sekundžių jau pasigailėjau, kad tai pasiūliau, bet dabar nėbėra kur trauktis. Man – 45-eri, scenoje būsiu seniausias atlikėjas. Pasirodymas bus neilgas, bet kvapo užteks.

Parepetavau – penkias minutes galiu energingai šokti ir repuoti. Sena gvardija užgrūdinta. Dabartiniai reperiai taip nebegali. (Juokiasi.)

– RSA išsiskirstė 2001 metais, gyvavusi aštuonerius metus. Kodėl?

– RSA mums visada buvo tiktai pomėgis, iš jos veiklos niekada negyvenome. Tad reikėjo arba rimtai imtis ir pabandyti iš to gyventi, arba eiti į kitas veiklas. Pasirinkome antrą variantą.

Pasikeitė gyvenimo būdas, interesai.

Sergejus Pavliukas dabar gyvena Sankt Peterburge, dirba sporto klube, veda aerobikos pratybas, Romanas Stanislavovas Vilniuje remontuoja automobilius.

Jie jau nutolę nuo RSA, todėl dabar su manimi į sceną eis kiti žmonės – Darius Juška ir Rimas Laurinkevičius. Bus ir dar vienas žmogus, kurio kol kas neatskleisiu, tegul bus staigmena.

2012-aisiais grupė buvo trumpam sugrįžusi, surengėme penkis koncertus.

Daug kas ragino koncertuoti toliau, bet supratau, kad negaliu visiškai į tai susitelkti. O daryti „pusiau“ nemėgstu.

Na, dabar vėl surengsime vieną pasirodymą – per galvą niekas neduos. Žinau, kad šį vakarą niekas linksmiau už mus nepasirodys. (Juokiasi.)

– Karjeros viršūnėje buvote žinomi Lietuvoje, koncertavote su Vakarų žvaigždėmis „East 17“ ir „Boney M“. Atrodytų, pragyventi iš to tikrai buvo galima.

– Gal ir buvo. Bet mes tada pinigų netaupėme, daug jų praūžėme. (Kvatojasi.) Aš – gal net viską, ką uždirbdavau, užtat turiu ką prisiminti. Proto tuo metu nebuvo, bet darbą scenoje padarydavome gerai.

– Lietuvos atlikėjai, kai nori pritraukti dėmesio, apsinuogina ar filmuoja erotiškus klipus. RSA taip elgėsi tada, kai tai dar buvo labai drąsu ir neįprasta, ar ne?

– Tikrai taip. Dabar net juokinga – kas nors apsinuogina ir visi apie tai kalba, rodo, o prieš dvidešimt metų dėl to būdavo rimtų problemų.

Mūsų daina ir klipas „Aš noriu sex“, kuriame buvo atvirų glamonių su moterimis, buvo uždraustas visų radijo ir televizijos kanalų.

Dar anksčiau buvo klipas, kuriame visiškai nuogi pasirodėme – to irgi niekas nerodė.

Kvailiojome, ir tiek – tiesiog buvome linksma vaikinų kompanija. Dabar to pasigendu scenoje. Yra daugybė projektų, kuriuose dainuoja geri berniukai, bet tai labai neįdomu.

Kitas kraštutinumas – kai reperiai scenoje būtinai turi pasakoti apie savo kančias. Šito aš nesuprantu. Gal tiesiog žmonės dabar tokie – pervargę.

Bet jei kasdien susiduri su problemomis, kam dar eiti į koncertą, mokėti pinigus ir klausytis dainų apie problemas? Iš koncerto aš noriu geros energijos.

– Grupės pavadinimas iššifruojamas „Ritmas, seksas ir alus“. Kurio iš šių dalykų jūsų gyvenime dabar yra daugiausia?

– Turbūt ritmo, nes mokau šokti, tai – mano darbas. Alaus beveik nebeliko.

Turiu žmoną, tad dėl sekso – viskas gerai. (Juokiasi.)

– Dešimtmetį turite populiarią šokių mokyklą, važinėjate po pasaulio čempionatus, pasirodote TV projektuose.

Ar dar liko neįgyvendintų troškimų?

– Susilaukti vaikų, šokių mokykloje surinkti 300 lankytojų ir išplaukti į kruizą aplink pasaulį.

Visa kita aš turiu. Dirbau ir rimtą, ir linksmą darbą, užsidirbau pinigų, turėjau ir daug įdomių santykių su moterimis, ir gerų automobilių. Šiuo metu darau tai, ką geriausiai sugebu.

Esu beveik visiškai savo svajones įgyvendinęs žmogus.

Suburs reperių minią

Jau tradicine tapusioje hiphopo apdovanojimų ceremonijoje bus išdalytos statulėlės vienuolikos kategorijų laimėtojams – nuo Metų albumo iki Metų didžėjaus, renginio ir vaizdo klipo.

Tarp pretendentų – daug žinomų vardų. Pavyzdžiui, net tris apdovanojimus pelnyti gali grupė „G & G Sindikatas“, į du prizus pretenduoja arenas praėjusiais metais užkariavęs Lilo ir Innomine duetas.

Ceremonijoje pasirodys keliolika žinomų Lietuvos hiphopo grupių ir atlikėjų – „Tie Geresni“, „Despotin Fam“, Micro One“, JBC, RSA, Ironvytas, Medonas, „Skoolz“, „Rich Space Pilot Club“ ir kiti.

RSA klipas „Šok hip-hop“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?