Po 40 metų perleidžiama Vytauto Kernagio vinilo plokštelė „Akustinis“

Prieš 40 metų išleistas legendinio Lietuvos atlikėjo Vytauto Kernagio albumas „Akustinis“ perleidžiamas ribotu tiražu vinilo plokštelėje.

V.Kernagio plokštelė „Akustinis“.<br>M.Mikulėno nuotr.
V.Kernagio plokštelė „Akustinis“.<br>M.Mikulėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-23 10:29, atnaujinta 2017-04-11 15:58

Be muzikinės dalies maestro gerbėjus nustebins ir vinilo dizainas, kuriame bus galima rasti niekur nematytų V.Kernagio gyvenimo kadrų bei nepublikuotų dainų tekstų.

Kaip sako žinomo menininko palikimą puoselėjančio Vytauto Kernagio fondo steigėjas Vytautas Kernagis jaunesnysis, naujai perleidžiamas albumas padės ne tik dar sykį prisiminti lietuviškosios dainuojamosios poezijos šaknis, bet ir padės geriau suprasti, kaip V.Kernagis sukūrė dainas, tapusias žanro klasika.

„Perleidžiamame „Akustiniame“ bus dvigubai daugiau teisingos muzikos. Limituotu kopijų kiekiu leidžiamą albumą sudarys ne tik prieš 40 metų įrašyti kūriniai, bei ir iki šiol dar jokiame vinile neskambėjusios dainos“, – teigia V. Kernagis jaunesnysis.

Siekiant užtikrinti vinilo kokybę, prie jo dirbo patys geriausi savo srities profesionalai. Garso įrašo kokybe rūpinosi vienas iš geriausių Lietuvos muzikos prodiuserių Artūras Pugačiauskas, prie „Akustinis“ perleidimo dirbo ir „Vinilo studija“.

Prieš 40 m. pirmą kartą išleistas „Akustinis“ žymėjo V. Kernagio įrašų pradžią. Per savo ilgą kūrybos ir visuomeniškos veiklos laikotarpį maestro padarė nenuginčyjamą įtaką Lietuviškos muzikos kultūros formavimuisi, tad perleidžiamas kolekcinis vinilinis albumas atgaivins geriausius prisiminimus ir suteiks galimybę iš naujo įvertinti maestro sukurtą legendą.

V.Kernagio vinilas „Akustinis“ perleidžiamas griežtai limituotu tiražu ir bus prieinamas tik patiems didžiausiams maestro talento gerbėjams. Albumą bus galima įsigyti Vilniaus knygų mugės metu vasario 23 – 26 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.