Albumo apžvalga. Passenger „Young As The Morning, Old As The Sea“

Passenger.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Passenger.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 25, 2017, 8:39 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 11:24 AM

Iš gatvės muzikantų į popžvaigždes per šešerius metus iškilęs britų dainininkas Passenger rudenį koncertavo Vilniuje. Kaip ir prieš metus Trakuose, buvo daug iškeltų mobiliųjų telefonų švieselių, šiek tiek ašarų ir dainų iš šio albumo.

Tie, kurie žino tik vieną Passenger dainą – ašaringą kūrinį „Let Her Go“ – šiame albume suras staigmenų. Taip jau yra, kad šiam klajokliui yra prilipusi ramaus, amžinai liūdinčio dainiaus su gitara etiketė.

Todėl gana netikėtai skamba tokios dainos kaip „Anywhere“ – saulėtos nuotaikos (kaip ir Kalifornijos popietės, apie kurias čia dainuojama), linksmos ir kupinos džiaugsmo. Tituliniame kūrinyje dar jaučiamas bandymas pamėgdžioti gerą Passenger bičiulį, superžvaigžde tapusį Edą Sheeraną, tačiau didžiąją albumo dalį dainininkas vis dėlto daro tai, ką moka geriausiai.

Kitaip tariant – lėtas ar vidutinio tempo dainas su šiek tiek melancholijos ir širdgėlos. Kai kartu su britų atlikėja Birdy Passenger užtraukia dainą apie praėjusios meilės ilgesį „Beautiful Birds“, net sunku patikėti jo „Lietuvos rytui“ pasakytais žodžiais apie tai, kad šiuo metu jo asmeniniame gyvenime – viskas gerai.

Iš vienos pusės – Didžiojoje Britanijoje (ir ne tik) yra tūkstančiai jaunuolių su gitaromis, grojančių labai panašią „indie folk“ muziką. Bet Passenger turi kai ką ypatingo – prikimęs jo balsas skamba taip jaukiai ir žmogiškai, jog jautiesi, lyg dainuotų nuo vaikystės pažįstamas bičiulis.

Panašu, kad taip besijaučiančių yra daug – bent jau Didžiojoje Britanijoje aštuntasis Passenger albumas pasiekė pirmąją „topų“ vietą.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Vaizdo klipas „Everything“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.