Albumo apžvalga. Shawnas Mendesas „Illuminate“

Shawnas Mendesas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Shawnas Mendesas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 31, 2017, 6:48 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:04 AM

Šis, antrasis kanadiečio Sh.Mendeso albumas išleidimo savaitę tapo populiariausiu įrašu JAV. Didelis pasiekimas, kuris ir stebina, ir nelabai.

Stebina, nes Sh.Mendeso muzika nėra niekuo ypatinga, o nestebina, nes jam – 18 metų, tad dėl šio romantiško dainiaus su gitara eina iš proto taip pat romantiškai nusiteikusios mergaitės.

Dar vienas „berniukas-saldainis“ moksleivėms, koks anksčiau buvo jo tautietis Justinas Bieberis? Nebūtų teisinga taip sakyti. Sh.Mendeso muzika – artimesnė lengvam rokui, balsas – nors ir kiek vaikiškas, juo vaikinas stengiasi perteikti kiek įmanoma daugiau nevaikiškos kančios ir aistros.

Stipriausias jo arkliukas – baladės su kiek senamadiškais soulo prieskoniais, kartais (pavyzdžiui, kūrinyje „Don't Be A Fool“) smarkiai primenančios beprotiškai populiarų Edą Sheeraną, kartais (kaip dainoje „Like This“) – jautrųjį dainininką Samą Smithą.

Stebėtis nereikia, nes E.Sheeraną pats Sh.Mendesas vadina vienu svarbiausių savo įkvėpėjų, beveik visą albumą įrašyti padėjo šio brito bendražygis Jake'as Goslingas.

Dominuojanti albumo nuotaika – lyrika, bet ir linksmesnėse dainose Sh.Mendeso balsas skamba visai įtikinamai. Be to, ir gitarą jis valdo padoriai (vadybininkų dėmesį pelnė, kai prieš trejus metus internete patalpino kelis savo grojimo įrašus), ir pats padėjo kurti visas albumo dainas.

Talento vaikis turi, tik kol kas jis naudojamas gana banaliai. Tikrąsias išvadas apie jo vietą muzikos pasaulyje ir kūrybos vertę bus galima daryti po bent keleto metų, o kol kas tai – tiesiog smegenų ir ausų įtempti neverčianti muzika paaugliams.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Shawno Mendeso klipas „Mercy“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?