Į roko sceną žengiantis Mykolas Katkus surengs ypatingą premjerą

„Žmogus tampa įdomesnis, kai turi daug įvairių veiklų“, – nusišypsojo žinomas viešųjų ryšių specialistas Mykolas Katkus, šį vakarą į sceną kilsiantis kaip roko dainininkas.

M.Katkus.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Katkus.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Katkus.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Katkus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 4:00 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 11:04 PM

Didelės komunikacijos agentūros vadovas šį vakarą Vilniaus menų fabrike „Loftas“ įgyvendins savo svajonę – čia vyksiančiu koncertu bus pristatytas debiutinis jo grupės „The Station“ albumas.

„Išsišakojančių takelių miestas“ – dvylika lietuviškai įrašytų dainų, kurių idėjas 38-erių M.Katkus kaupė daugybę metų.

Vienatvė, meilė, mintys apie prabėgančią jaunystę, svajonių dužimas ir poetiški pasvarstymai apie kasdienybę – visa tai sugulė į albumą, kuris išleistas išradingai – kompaktine, taip pat vinilo plokštele su komiksu, sukurtu Gedimino Skyriaus.

„Tai albumas apie ryšį ir išsiskyrimą: su artimu žmogumi, draugais, šalimi“, – sakė M.Katkus.

Istoriją pradėjo nuo mįslės

Dar prieš metus mažai kas žinojo, kad šis prisiekęs melomanas pats puoselėja planą kilti į sceną.

Grupė „The Station“ atsirado, kai M.Katkus savo sumanymu pasidalijo su Alinos Orlovos, Leono Somovo ir Jazzu, Kastyčio Kerbedžio ir kitų žinomų atlikėjų vadybininku Lauru Lučiūnu.

Netrukus buvo suburtas kolektyvas, kuriame groja ir žinomos roko grupės „Siela“ nariai. Jos lyderis Aurelijus Sirgedas tapo albumo prodiuseriu.

Rudenį išleista pirmoji grupės daina „Herojai“ užminė mįslę – iš pradžių neatskleista, kas dainuoja šį kūrinį.

Paslaptis išaiškėjo lapkričio mėnesį, kai „The Station“ surengė savo pirmąjį koncertą Vilniaus geležinkelio stotyje įsikūrusiame bare „Peronas“. Po to grupė šmėžavo TV ir radijo laidose, tačiau pasirodymas „Lofte“ bus kol kas rimčiausias ir svarbiausias jos prisistatymas publikai.

Dainose – daug poezijos

Nuo devyniolikos dainas rašęs M.Katkus buvo padėjęs į šalį svajones apie rokerio karjerą, kol jam į rankas pirmą sykį pateko planšetinis kompiuteris „iPad“.

„Ten buvo programėlė „Garage Band“, leidžianti gana nesudėtingai sudėlioti savo muzikinius sumanymus. Taip pamažu ir pradėjau galvoti, kad būtų gerai pabandyti įrašyti dainas, tačiau tai virto kur kas rimtesniu užmoju“, – pasakojo Mykolas.

Žinomo dirigento ir muzikos pasaulio veterano Donato Katkaus sūnus tikisi, kad „The Station“ kūryba sudomins 30–50 metų klausytojus, o gal ir jaunesnius.

„Tuos, kurie ieško kitokio roko, nei dabar dažniausiai skamba koncertuose“, – svarstė M.Katkus, tarp savo įkvėpėjų minintis britų grupes „Suede“ ir „The Cure“.

Viena „The Station“ stipriųjų pusių – šiose dainose yra daug poezijos. M.Katkus pats rašė dainų tekstus, tačiau jose skamba ir Marcelijaus Martinaičio, Gintaro Grajausko, Jorge Luiso Borgeso, kitų rašytojų motyvai, dainoje „Tamsa“ tiesiogiai cituojamas poetas Raineris Maria Rilke, o bene dramatiškiausioje albumo dainoje „Išėjimas“ panaudotas Vytauto Kernagio atliktos dainos „Boružės mirtis“ pagal M.Martinaičio eilėraštį fragmentas.

Albume daug kalbama ir apie emigraciją – „Astana“ pasakoja apie išvykimą į Kazachstaną, „Išėjimas“ piešia kraupų masiškai išvykstančios tautos paveikslą, o „Akmenėliuose“ bandoma įsijausti į emigruojančio žmogaus savijautą.

Idėja – ne tik muzikoje

Šį vakarą pasirodys daugiau muzikantų, negu įrašė „The Station“ albumą: gitaristas Mantas Zigmantas ir vokalistė Justina Mykolaitytė, su kuria M.Katkus ketina duetu sudainuoti kūrinį „Lopšinė“.

Koncerte bus galima įsigyti visus albumo variantus, o parduotuvėse jis pasirodys tik vasario pabaigoje – po pristatymo Vilniaus knygų mugėje, kur daug dėmesio bus skirta ir minėtam G.Skyriaus komiksui „Stotis“.

„Muzikos grupė – tik šio projekto dalis. Jame dalyvauja nemažai žmonių, tai būdas papasakoti tam tikrą istoriją. Papasakoti per muziką, tekstą, kiną, socialines provokacijas, komiksą.

Jei būtų tik muzika, mums nebūtų reikėję nei dažytis veidų, nei slėpti tapatybės iki pirmo koncerto. Žodžiu, tai didesnis sumanymas. Ir man jis labai įdomus“, – intrigavo M.Katkus.

„The Station“ koncertas. Vasario 3 d. 21 val. Vilnius, menų fabrikas „Loftas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.