Albumo apžvalga. „OneRepublic“ „Oh My My“

„OneRepublic“.<br>AP nuotr.
„OneRepublic“.<br>AP nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 6, 2017, 9:53 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 3:33 PM

Įsivaizduokite grupę, kurios bet kuri (beveik) daina gali tapti pasauliniu hitu. Tokia grupė yra amerikiečiai „OneRepublic“, kurios lyderis Ryanas Tedderis dabar yra vienas talentingiausių ir geidžiamiausių popmuzikos kompozitorių.

„Oh My My“ – ketvirtasis grupės, kuri prieš porą metų grojo ir Vilniuje, albumas. Viena grupės sėkmės paslapčių – jos neįmanoma priskirti vienam žanrui. Šiame albume jos muzika aprėpia ir kantri (daina „Let's Hurt Tonight“), ir elektroninės šokių muzikos („Future Looks Good“), ir net „disco“ stilius (titulinė daina „Oh My My“). Kūrinius vienija įspūdingas (bent jau įrašuose) R.Tedderio falcetas ir priedainiai, už kokius pusė pasaulio popžvaigždžių būtų pasiruošę atiduoti inkstą.

Šiuo požiūriu – viskas nuspėjama, kaip ir elektroninių efektų prikimštas skambesys (nors grupė kažkodėl akcentavo, kad šis albumas bus „gyvas ir žmogiškas“). Tačiau kiek netikėti atrodo albumo svečiai, dažniausiai kuriantys ne visai tai, ką groja „OneRepublic“.

Dainoje „A.I.“ pasigirsta muzikos gurmanų garbinamo roko veterano Peterio Gabrielio balsas, „Oh My My“ savo garsais praturtino prancūzų elektroninės muzikos dievukai „Cassius“, „NbHD“ – snobų numylėtinė Santigold.

Be to, kūrinį „Fingertips“ įrašyti padėjo indie muzikos dievukų „The xx“ narė Romy Madley Croft. Klausantis susidaro įspūdis, kad šiuos artistus „OneRepublic“ pasikvietė vien dėl noro, kad kritikai ir hipsteriai grupę vertintų rimčiau.

Kita vertus, ar to tikrai reikia? „OneRepublic“ vėl sukūrė tokią popmuziką, kuri garantuotai užpildys arenas, o gal net ir stadionus. Taip tikrai nutiktų ir Lietuvoje – sklando gandai, kad vienoje mūsų šalies arenų grupė gros dar šiais metais.

Įvertinimas – 9 iš 10.

Vaizdo klipas „Let's Hurt Tonight“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.