Valentino linksmybės Lietuvos arenose: nuo metalo iki romantikos

Valentino diena – puiki proga minias lietuvių išvilioti į arenas. Šią tiesą perpratę koncertų rengėjai per artimiausias keletą dienų pasiūlys ne vieną didelį renginį.

Kaune vyksiančio Valentino dienos festivalio žvaigždės – britai „Blue“, 2011 m. atstovavę savo šaliai „Eurovizijoje“.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Kaune vyksiančio Valentino dienos festivalio žvaigždės – britai „Blue“, 2011 m. atstovavę savo šaliai „Eurovizijoje“.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
M.A.M.A. apdovanojimų laureatas I.Kofas koncertuos per Valentino dieną.
M.A.M.A. apdovanojimų laureatas I.Kofas koncertuos per Valentino dieną.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Feb 11, 2017, 10:27 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 7:45 AM

Pliušinės širdutės ir saldainių dėžutės – banalu, o koncerto bilietas – garantuoti įspūdžiai ir pakelta nuotaika.

Maždaug taip mąsto tūkstančiai lietuvių. Nors Meilės diena – tik antradienį, jai skirti dideli renginiai prasideda jau šį savaitgalį.

Ne visų pavadinimuose tiesiogiai minima Valentino dieną, tačiau muzikos verslo užkulisiuose jau gerai žinoma, kad šis laikotarpis tampa kone toks pat svarbus kaip savaitė tarp Kalėdų ir Naujųjų metų, kai žiūrovai itin gausiai lanko koncertus.

„Lietuvos rytas“ apžvelgia penkis didelius koncertus, vyksiančius prieš Valentino dieną, per ją ir iškart po jos.

Šventė su britų gražuoliais

Šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiantis koncertas „One Love Show“ skambiai vadinamas Valentino dienos festivaliu. Suprask, didžioji dalis dainų čia bus apie meilę. Festivalio rengėjai sugalvojo įdomią renginio formulę.

Didžiąją dalį vakaro publiką linksmins žavios Lietuvos atlikėjos – šiuo metu „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujančios Neringa Šiaudikytė, Mia, Paula, grupė „Hit“, „X faktoriaus“ laimėtoja Monika Pundziūtė ir šiame šou sužibėjusi grupė „Golden Age“.

Ryškiausiomis vakaro žvaigždėmis taps vyrai – pirmą kartą į Lietuvą atvykstantis ketvertukas „Blue“.

Dailių vaikinų popgrupė išgarsėjo 2000-aisiais ir keletą metų laikėsi šlovės viršūnėje – trys jos albumai tapo populiariausiais Didžiojoje Britanijoje, hitus „All Rise“, „Too Close“, „One Love:“ be perstojo transliavo radijas, kūrinius su grupe įrašė net garsieji Stevie’as Wonderis ir Eltonas Johnas.

2005-aisiais grupė išsiskirstė, tačiau po keleto metų sugrįžo ir 2011-aisiais atstovavo Didžiajai Britanijai „Eurovizijoje“. Finale grupė užėmė 11-ąją vietą, nors tikėjosi laimėti. Tai „Blue“ nesutrikdė – grupė toliau koncertuoja, be to, išleido dar du albumus, nors jos populiarumas ir nesiekia ankstesnių aukštumų.

Sienas drebins metalas

Pirmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje skambės visai kitokia muzika – Valentino dienos įžangą čia paskelbs renginys „Roko naktys: Winter“.

Vasarą Zarasuose vykstantis festivalis „Roko naktys“ jau ne pirmus metus turi „mažąjį brolį“ – didžiausioje sostinės arenoje rengia trankios muzikos koncertą su užsienio žvaigždėmis.

Šįkart jų bus net keturios. Arenos sienas drebins jau keletą kartų Lietuvoje viešėjusi Brazilijos grupė „Sepultura“, o ryškiausiais vakaro svečiais vadinami net 35 metus grojantys vokiečių metalistai „Kreator“.

Prieš juos pasirodys Švedijos melodingo „death metal“ žvaigždės „Soilwork“ ir grupė iš Belgijos „Aborted“.

Planuojama, kad koncertas prasidės neįprastai anksti – apie pusę septynių vakaro.

Iš viso „Siemens“ arenoje metalo muzika skambės net penkias valandas – renginys baigsis prieš vidurnaktį.

Duetas maudosi šlovėje

Antradienį toje pačioje arenoje karaliaus lyrika. Bene populiariausias Lietuvos duetas Leonas Somovas ir Jazzu čia rengia koncertą „Moments“.

Tai drąsus ir netikėtas žingsnis – mat artipilnėje „Siemens“ arenoje ši grupė koncertavo vos prieš pusantro mėnesio.

Šį kart, tikinama, ji atliks kiek kitokią programą – joje vyraus meilės temai skirtos dainos. Dėl šio pasirodymo iš Filipinų, kur atostogauja su mylimuoju Donatu Ivanausku, specialiai keletui dienų į Vilnių sugrįžta dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Planuojama, kad žiūrovų „Siemens“ arenoje šįkart bus mažiau – viršutinės tribūnos bus uždarytos, o koncertą stebės apie 4 tūkstančius dueto gerbėjų.

Tačiau tai vis tiek įspūdingas skaičius Lietuvoje, o per porą mėnesių net du koncertus „Siemens“ arenoje nėra išdrįsęs rengti nė vienas mūsų šalies atlikėjas.

Veteranas grįžta įspūdingai

Tą patį Valentino dienos vakarą savo triumfo žygį per Lietuvą pradės dainininkas Kastytis Kerbedis.

Klaipėdoje įvyks pirmasis jo gastrolių „Mano balsas“, kurių metu atlikėjas pasirodys penkiose didžiausiose Lietuvos arenose, koncertas.

Su puikia muzikantų grupe koncertuosiantis dainininkas sukėlė didelį šurmulį pramogų verslo užkulisiuose.

Kai pernai buvo paskelbta, kad šis scenos veteranas rengia koncertus Trakų pilyje ir Klaipėdos vasaros estradoje, netrūko skeptikų. Mat pastaruosius keletą metų dainininkas atrodė pasitraukęs į antrą planą, jo pasirodymai vykdavo mažesnėse salėse ir renginiuose.

Tačiau Trakų pilies kiemas per jo pasirodymą buvo sausakimšas, o internetą užplūdo susižavėjimo kupini atsiliepimai apie K.Kerbedžio balsą, kuris – iš tiesų vienas įspūdingiausių Lietuvos popscenoje.

Pokštus ir juoką pakeitė nuostaba – bilietai į K.Kerbedžio koncertus šiuo metu yra vieni geriausiai perkamų Lietuvoje. Klaipėdos arena antradienį bus pilnutėlė, kitose irgi laukiama panašaus rezultato.

Savo populiarumą vėl įrodęs K.Kerbedis šiuo metu ruošia dainas naujam albumui – jį tikimasi išleisti dar šįmet.

Romantikai rengia premjerą

Trečiadienį romantikos netrūks ir Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ – čia ypatingą pasirodymą surengs popmuzikos grupė „Lemon Joy“.

Dar lapkritį ji pristatė albumą „Willkommen“, išleistą po penkerių metų pertraukos. Tai – tarsi simboliškas grupės atgimimas po prieš metus grupės vokalisto Igorio Kofo patirtos dramos, kai jis atsidūrė ligoninėje ir vėliau prisipažino, jog kentėjo nuo alkoholio priklausomybės.

Kitą savaitę šis albumas bus išleistas ir vinilo plokštele – ta proga „Lemon Joy“ rengia koncertą Vilniaus salėje, kurioje telpa keli tūkstančiai žiūrovų.

Tai kol kas didžiausias iššūkis grupės karjeroje – ankstesni soliniai jos koncertai vykdavo kur kas mažesnėse erdvėse.

Žadama, kad koncerte skambės ne tik naujausi kūriniai, bet ir ryškiausios senos grupės dainos – o kad jos puikiai tinka romantiškai nuotaikai kurti, žino visi, kurie bent kartą yra girdėję „Lemon Joy“.

Koncertas „One Love Show“ su „Blue“. Vasario 11 d. 19 val. Kaunas, „Žalgirio“ arena.

Festivalis „Roko naktys: Winter“ su „Kreator“, „Sepultura“ ir kt. Vasario 13 d. 18.40 val. Vilnius, „Siemens“ arena.

Kastyčio Kerbedžio koncertas „Mano balsas“. Vasario 14 d. 20 val. Klaipėda, „Švyturio“ arena.

Leono Somovo ir Jazzu koncertas „Moments“. Vasario 14 d. 20 val. Vilnius, „Siemens“ arena.

„Lemon Joy“ koncertas. Vasario 15 d. 20 val. Vilnius, koncertų salė „Compensa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.