„Euroviziją“ sudrebino krizė: atsistatydino konkurso rengėjai

Gegužės 9-13 dienomis turintį įvykti „Eurovizijos“ dainų konkursą sudrebino nemažas skandalas, iškėlęs klausimų, ar didžiausias Europos muzikinis renginys apskritai bus surengtas.

Pernai konkursą laimėjusi Džamala iškovojo Ukrainai teisę jį surengti šįmet.<br>T.Bauro nuotr.
Pernai konkursą laimėjusi Džamala iškovojo Ukrainai teisę jį surengti šįmet.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-14 07:12, atnaujinta 2017-04-10 04:11

Pernai konkursą laimėjus Ukrainos dainininkei Džamalai, šįmet jis turi būti surengtas šios šalies sostinėje Kijeve.

Iki konkurso likus vos trims mėnesiams, vakar paskelbta, kad triukšmingai atsistatydino net keli svarbūs šio renginio organizacinio komiteto nariai.

Pasitraukti nusprendė konkurso vykdomieji prodiuseriai Viktorija Romanova ir Oleksandras Charebinas, taip pat – komercijos direktorė Irina Asman, renginių vadovas Denysas Blosčynskis ir apsaugos vadovas Oleksijus Karabanas.

Visi jie pasirašė žiniasklaidai išplatinta laišką, kuriame paaiškino tokio drastiško sprendimo priežastis.

Ukrainiečių teigimu, prieš porą mėnesių šioje šalyje vadovauti pasirengimo „Eurovizijai“ darbams buvo paskirtas naujas žmogus, kuris visiškai paralyžiavo organizacinio komiteto veiklą.

Laiške teigiama, kad būtini darbai, iki konkurso likus nedaug laiko, nėra atliekami, laiku nepaskelbti ir konkursui reikalingų darbų viešųjų pirkimų konkursai, nesudaromos sutartys.

Esant tokioms aplinkybėms, minėti profesionalai nemato galimybės dirbti toliau.

Konkursą rengianti Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pirmadienį išplatino pareiškimą, kuriame pareiškė susirūpinimą dėl tokios įvykių eigos.

Ji patvirtino, kad laišką dėl atsistatydinimo gavo dar penktadienį. EBU nekomentuoja penkių Ukrainos visuomeninio transliuotojo pasamdytų darbuotojų pareiškimo dėl netvarkos „Eurovizijos“ organizavimo procese.

Tačiau pabrėžia, kad konkursas būtinai turi įvykti Kijevo Tarptautiniame parodų centre, kaip ir planuota, ir ragina Ukrainos transliuotoją tai užtikrinti.

Pirmadienio vakarą Ukrainos žiniasklaidai padėtį pakomentavo ir Ukrainos visuomeninio transliuotojo direktoriaus pavaduotojas Pavelas Gricakas.

Anot jo, iš konkurso rengimo komiteto nepasitraukė nė vienas žmogus, tiesiogiai atsakingas už renginį ir televizijos transliaciją.

Panašu, kad besitraukiančių darbuotojų pareiškime galima būti užsimenama būtent apie P.Gricaką. Jis patvirtino, kad pernai gruodį buvo pakviestas spręsti pasirengimo „Eurovizijai“ krizes.

„Gal buvo kokie šiurkštūs žingsniai ar intensyvus darbas, bet, turint omenyje, kiek laiko liko iki „Eurovizijos“, mes turime kasdien daryti tam tikrus sprendimus“, – sakė P.Gricakas.

Laikinai transliuotojo valdybos pirmininkės pareigas einanti Ana Byčok teigė, kad konkurso vykdomoji prodiuserė V.Romanova liks dirbti televizijoje, tiesiog nebebus pasirengimo „Eurovizijai“ komandos dalis.

Ukrainos vicepremjeras Viačeslavas Kirilenka pareiškė, kad „Eurovizijos“ konkursas įvyks Kijeve, kaip ir planuota.

Jam skirtos didelės lėšos – 455 milijonai grivinų (apie 15,8 milijono eurų) iš valstybės, 200 milijonų grivinų (apie 6,95 milijono eurų) – iš Kijevo miesto biudžeto.

Gandai, kad Ukraina gali nesugebėti surengti „Eurovizijos“ konkurso, pasklido dar praėjusių metų pabaigoje. Tuo metu Rusijos žiniasklaidoje pasipylė žinutės, esą šio renginio finansinė našta – nepakeliama šiai valstybei.

Tačiau Ukrainos visuomeninis transliuotojas tada kalbas griežtai paneigė, neseniai Kijeve buvo ištraukti konkurso burtai, o antradienį pradedama prekyba bilietais į „Euroviziją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.