Albumo apžvalga. Lady Gaga „Joanne“

Lady Gaga.<br>AP nuotr.
Lady Gaga.<br>AP nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 16, 2017, 7:00 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 10:29 PM

Sakoma, kai prisižiūri per daug pornografijos, labiausiai norisi kažko švelnaus, padoraus ir romantiško. Tam tikra prasme tai atspindi JAV dainininkės Lady Gagos karjerą – išgarsėjusi ekstravagantišku įvaizdžiu, ji scenoje ir klipuose kūrė vis didesnes provokacijas, kol galiausiai nuo to pavargo ir viską apvertė aukštyn kojom.

Prieš porą metų ji ragus, spalvingus triko ir sukneles iš žalios mėsos iškeitė į elegantiškus apdarus – įrašiusi senų džiazo melodijų albumą su veteranu Tony Bennettu. Tai jos gerbėjams buvo milžiniška staigmena.

Šiame albume ir jį lydėjusiuose klipuose, bent jau įvaizdžio fronte, ši moteris žengė dar arčiau paprastumo – puošėsi niekuo neypatingais džinsais ir marškinėliais. Pasikeitė ir muzika – tiesa, ne tiek, kad labai nustebtum.

Nors šis albumas (pavadintas dainininkės mirusios tetos atminimui) buvo anonsuotas kaip Lady Gagos posūkis į kantri muziką, tai nėra tikslu. Taip, titulinė daina yra graži, akustine gitara atliekama baladė, kuri nepadarytų gėdos ir kokiam kantri muzikos veteranei su bandža, bet didžioji dalis kitų kūrinių nėra taip jau smarkiai nutolę nuo to, ką Lady Gaga darė anksčiau.

Ryškesnė roko įtaka, daugiau gyvo skambesio, gitarų ir trankių priedainių? Taip, pavyzdžiui, dainoje „John Wayne“. Kita vertus, kūrinį „Dancin' In Circles“ įrašyti padėjo alternatyvios muzikos dievukas Beckas, tačiau to neįtartum – paprastas popmuzikos kūrinys, kiek primenantis ankstesnį Lady Gagos hitą „Alejandro“.

Nuo prodiuserio Marko Ronsono iki „Tame Impala“ lyderio Kevino Parkerio, nuo dainoje „Diamond Heart“ gitara grojančio Josho Homme'o iš „Queens Of The Stone Age“ iki 80-ųjų dvasia persmelktą dainą „Hey Girl“ kartu dainuojančios Florence Welch iš projekto „Florence & The Machine“ – garsių draugų čia prisidėjo tiek, kad net su Eltonu Johnu parašytas kūrinys, kalbama, liko už borto.

Rezultatas – melodingos, išradingos dainos apie meilę, vienatvę, mirtį, socialinius tinklus ir masturbaciją. Jei Lady Gaga norėjo įrodyti, kad moka keistis, ji tai padarė, tačiau tie pokyčiai nėra tokie, kad jaustumėtės pritrenkti.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Vaizdo klipas „Million Reasons“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.