Penktadienį Kauno „Lizde“ – vokiška kokybė su Mike'u Dehnertu

Apie Berlyną išklausyta daug istorijų, tačiau, kai atvyksta vienas labiausiai šio miesto sceną įkūnijančių atstovų, pakalbėti galima ir dar.

Mike'as Dehnertas.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Mike'as Dehnertas.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-22 10:26, atnaujinta 2017-04-09 14:23

Juolab kad šis atlikėjas muzikos Mekos etikečių nesikrato, o jomis didžiuojasi. Vasario 24 dieną naktinis klubas „Lizdas“ Kaune pratęs vokiško techno sostinės mitologiją su vienu ištikimiausių jos kūrėjų – Mike'u Dehnertu.

Mike'as yra sakęs, kad kuria istorijas. Apie gimtąjį miestą ir jo skambesį, muzikinius požemius, nesibaigiančias vakarėlių valandas, pojūčius tarp erotikos ir gaivališkos energijos. Jo paties istorija prasidėjo vos šešiolikos išleidus savo pirmąjį įrašą, kurių savo rankose Mike'as dabar laiko daugiau nei dešimt.

Daug vėliau, 2007 metais atsirado įrašų leidykla „Fachwerk“, plačiai žinoma dėl preciziškai kaupiamos žanro klasikos – techno įrašai į jį reguliariai atkeliauja iš tokių vardų, kaip Sascha Rydellas ar Romanas Lindau.

Nuo Berlyno „Berghain“ ar „Tresor“ iki Kauno „Lizdo“, berlynietis atsakingai pasakoja vokiško techno apybraižas. Prie jų puikiai dera ne tik muzikoje įprasti epitetai – nebus suklysta Mike'o muziką pavadinus tektoniška, funkcionalistine ir sklindančia skirtingo intensyvumo amplitudėmis. Be abejonės, tokia scenos veterano vizija geriausiai suskamba tiesiog šokių aikštelėse.

Už svečio pečių naktį stos viešnia iš Latvijos Ksenia Kamikaza („Platz für Tanz“), Anna Hanna („Resolute“), LSAR („minimal.lt / Tarp Dviejų Aušrų“), o neseniai vinilą išleidęs grad_u („Redscale“) sugros gyvą pasirodymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.