Albumo apžvalga. Robbie Williamsas „The Heavy Entertainment Show“

Robbie Williamsas šią vasarą koncertuos Vilniuje.<br>AP nuotr.
Robbie Williamsas šią vasarą koncertuos Vilniuje.<br>AP nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-02-26 18:04, atnaujinta 2017-04-09 00:14

Britų dainininkas R.Williamsas rugpjūtį koncertuos Vilniaus Vingio parke – geresnės priežasties susipažinti su 11-uoju jo albumu nesugalvosi.

Užmojis, bravūriškumas, komedija, suvaidintas pasipūtimas ir greitai įsimenantys priedainiai – viso to, ko esame pripratę laukti iš R.Williamso, čia yra per akis. „Visi geriausi mirė, o aš vis dar čia“, – jau albumo pradžioje skelbia Robbie, toliau be gailesčio išsišaipantis iš Rusijos oligarchų (skandalą toje šalyje jau sukėlusiame kūrinyje „Party Like A Russian“) ir savo sūnui skiriantis dainą nešvankiu pavadinimu „Motherfucker“.

Kūrinyje „Bruce Lee“ Robbie atrodo persikūnijęs į legendinės grupės „T.Rex“ vokalistą Marcą Bolaną, kitur „skolinasi“ kūrybos nutrupas iš legendinio prancūzų plevėsos Serge'o Gainsbourg'o ir kompozitoriaus Sergejaus Prokofjevo.

Kūrinį „Pretty Woman“ įrašyti padėjo jaunimo dievukas Edas Sheeranas, dainą „Mixed Signals“ parašė grupė „The Killers“, o kabaretu dvelkiančią „Hotel Crazy“ kartu plėšia Niujorko bohemos dainius Rufusas Wainwrightas (jau anksčiau dainavęs su Robbie jo retro albume „Swings Both Ways“).

Kaip ir galima atspėti, dėl šių priežasčių skamba kiek padrikai – nuo širdį plėšančios baladės „David's Song“, skirtos mirusiam R.Williamso vadybininkui, iki flirto su 80-ųjų diskotekų garsais ir net užuominų į jamaikietiškus ritmus.

Kartais tai šiek tiek trikdo – atrodo, kad R.Williamsas nori užsėsti visas kėdes aplink stalą. Tai, kad albumą padėjo kurti keli prodiuseriai, irgi nepadeda – jų braižas labai skirtingas.

Tačiau esmė išliko – tai dar vienas rėksmingas, ryškus talentingojo pamaivos darbas. Net jei įrašuose ypatingai nustebinti R.Williamsas (kuris šią savaitę tapo pagrindine Britų muzikos apdovanojimų ceremonijos žvaigžde) jau nebegali, koncertuose jis vis dar yra puikus linksmintojas.

Įvertinimas – 8 iš 10.

R.Williamso klipas „Love My Life“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.