Britų žvaigždės „Bastille“ į Vilnių atvyko patyliukais: nustebino ir koncerto rengėjus

Penktadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertuosianti populiarioji britų grupė „Bastille“ jau leidžia laisvalaikį Lietuvos sostinėje.

„Bastille“ prieš savaitę dalyvavo Britų muzikos apdovanojimų ceremonijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Bastille“ prieš savaitę dalyvavo Britų muzikos apdovanojimų ceremonijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2017, 6:15 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:44 PM

Didžiausioje Vilniaus salėje grupė pristatys savo naująjį šou, įtrauktą į pasaulinių gastrolių „Wild Wild World“ maršrutą.

Trečiadienį surengę koncertą Minske, į Vilnių „Bastille“ muzikantai turėjo atskristi tik vėlų ketvirtadienio vakarą.

Tačiau pasielgė kitaip – dar ketvirtadienį ryte iš Baltarusijos į Vilnių atvyko patyliukais, nepranešę ir koncerto rengėjais.

Užuot skridę lėktuvu, kaip buvo planuota, „Bastille“ į Lietuvos sostinę atvažiavo autobusu -- kartu su juos lydinčia technikų komanda.

Laiką Vilniuje muzikantai ketina leisti pramogaudami – galbūt užsuks į Kaziuko mugę, domėjosi ir sostinėje siūlomomis aktyvaus laisvalaikio pramogomis.

Tiesa, su Lietuva juos sieja šis tas daugiau nei koncertai. Prieš trejus metus pasirodęs klipas „Things We Lost In The Fire“ – vienas populiariausių grupės istorijoje.

„Lietuva nėra vieta, į kurią dažniausiai krypsta užsienio režisierių akys. Bet mums ši idėja visiškai pasiteisino. Ta vieta, kurią radome greta Kėdainių, yra neįtikėtina.

Fosfogipso kalnai, kurie susidarė dėl trąšų gamyklos, – tai atrodo lyg vaizdas iš kitos planetos. Lietuvoje tada lankėmės labai trumpai.

Atskridome, išgėrėme, nuėjome miegoti, kitą dieną filmavomės iki paryčių, vėl išgėrėme ir penktą ryto išskridome į festivalį“, – lrytas.lt sakė „Bastille“ vokalistas Danas Smithas, klipe nusifilmavęs su jo mylimąją suvaidinusiu modeliu Aušrine Abramaityte.

Beje, šių metų pradžioje išleistame naujausiame „Bastille“ klipe „Blame“ vėl nusifilmavo lietuvė – Los Andžele modeliu dirbanti Erika Stasiulevičiūtė.

2013-aisiais išleistas debiutinis „Bastille“ albumas „Bad Blood“ pasiekė pirmąją vietą Didžiosios Britanijos populiariausiųjų sąraše -- dar įdomiau, kad susidomėjimas juo persikėlė ir už Atlanto.

Ten tarp grupės gerbėjų yra ir kultinis režisierius Davidas Lynchas, „Bastille“ muzikoje pastebėjęs tai, ko daug kas neįžvelgia.

Anot dainininko Dano Smitho, „Bastille“ kūriniuose – daug melancholijos, užuominų į istorinius įvykius ir psichologijos knygas. Žinoma, daugeliui klausytojų tai praslysta pro akis.

Jiems „Bastille“ – tiesiog energingi, puikiai minią užvedantys linksmintojai, kurie 2014-aisiais Britų muzikos apdovanojimuose pelnė Metų proveržio prizą.

Pernai grupė išleido antrąjį albumą „Wild World“, kuris Didžiojoje Britanijoje tapo populiariausiu, o JAV pakilo į geriausiai perkamų savaitės įrašų penketuką.

Šiuo metu „Bastille“ albumų jau nupirkta daugiau nei 8 milijonai egzempliorių – puikūs pasiekimai tokiai jaunai grupei.

Lietuvoje grupė vieši antrą sykį – 2014-aisiais ji buvo viena pagrindinių Rumšiškėse surengto festivalio „Granatos Live“ žvaigždžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.