Kaziuko mugės nepraleido ir britų popžvaigždės „Bastille“

Populiari britų grupė „Bastille“, penktadienio vakarą koncertuosianti Vilniaus „Siemens“ arenoje, laisvą popietę skyrė pasivaikščiojimui Vilniaus senamiestyje.

„Bastille“ nariai leidžia laiką Vilniuje.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„Bastille“ nariai leidžia laiką Vilniuje.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2017, 1:34 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 4:42 PM

Hitų „Pompeii“ ir „Things We Lost In The Fire“ nariai į Lietuvos sostinę atvyko dar ketvirtadienio popietę. Penktadienį jie paprašė koncerto rengėjų surengti ekskursiją po miestą.

Su pasaulinio turo „Wild Wild World“ programa į Vilnių atvykę britai aplankė Užupį, apžiūrėjo miesto panoramą, pasivaikščiojo po senamiestį, nepraleido progos apsilankyti ir Kaziuko mugėje.

Labiausiai muzikantus sužavėjo Šv.Onos bažnyčia ir simbolinė Užupio respublikos konstitucija – ją muzikantai fotografavo ir juokdamiesi aptarinėjo šią įdomią idėją.

Kuklūs, linksmi, rašantys melodingas popdainas ir mėgstantys filosofiją -- toks įvaizdis lydi šią prieš septynerius metus debiutavusią grupę.

2013-aisiais išleistas debiutinis „Bastille“ albumas „Bad Blood“ pasiekė pirmąją vietą Didžiosios Britanijos populiariausiųjų sąraše -- dar įdomiau, kad susidomėjimas juo persikėlė ir už Atlanto.

Ten tarp grupės gerbėjų yra ir kultinis režisierius Davidas Lynchas, „Bastille“ muzikoje pastebėjęs tai, ko daug kas neįžvelgia.

Anot dainininko Dano Smitho, „Bastille“ kūriniuose – daug melancholijos, užuominų į istorinius įvykius ir psichologijos knygas. Žinoma, daugeliui klausytojų tai praslysta pro akis.

Jiems „Bastille“ – tiesiog energingi, puikiai minią užvedantys linksmintojai, kurie 2014-aisiais Britų muzikos apdovanojimuose pelnė Metų proveržio prizą.

Pernai grupė išleido antrąjį albumą „Wild World“, kuris Didžiojoje Britanijoje tapo populiariausiu, o JAV pakilo į geriausiai perkamų savaitės įrašų penketuką.

Šiuo metu „Bastille“ albumų jau nupirkta daugiau nei 8 milijonai egzempliorių -- puikūs pasiekimai tokiai jaunai grupei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.