Nauja žvaigždė: lietuvio Junior A muzika įspūdingai skinasi kelią į užsienį

Junior A – Vilniuje gyvenantis ir kuriantis jaunas muzikantas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Junior A – Vilniuje gyvenantis ir kuriantis jaunas muzikantas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-03 15:11, atnaujinta 2017-04-08 16:32

Šią savaitę Lietuvos muzikos sceną pasiekė itin netikėta, tačiau džiugi žinia – JAV sparačiai populiarėjančių platformoje „Spotify“ kūrinių sąraše („USA Viral Top 50“) 17-oje vietoje atsidūrė lietuvių atlikėjas Junior A ir jo daina „Sleep Machine“.

Junior A – tai „electro pop“ atlikėjas Tautvydas, šiuo metu gyvenantis Vilniuje ir vos prieš savaitę išleidęs savo debiutinį EP „Born Busy“, kurio pirmasis singlas „Sleep Machine“ jau spėjo patekti ir į daugiau nei du milijonus prenumeratorių turintį „Spotify“ platformos „New Music Friday USA“ grojaraštį šalia tokių visiems puikiai žinomų muzikos pasaulio vardų kaip Frankas Oceanas, Lana Del Rey, Edas Sheeranas ir kitų. Jo muziką taip pat pastebėjo ir Mattas Wilkinsonas, buvęs žurnalo NME redaktorius, žurnalistas bei „Apple Beats1“ radijo laidų vedėjas. Jis lietuvio dainą „Baby Boy“ šią savaitę įdėjo ir į muzikos žinovo Zane'o Lowe'o grojaraštį šalia tokių atlikėjų kaip Chance the Rapper, Skepta ir kitų populiariausių šiuo metu pasaulyje muzikantų. Sekmadienį vėl transliuodamas Junior A muziką, M.Wilkinsonas eteryje postringavo – kur ta Lietuva? Tiesa, tą pačią sekmadienio naktį Tautvydo muzika taip pat pasiekė ir britų transliuotojo BBC „Radio 1“.

Prieš porą savaičių (prieš pasirodant jo debiutiniam EP) apie Junior A rašė bene dvi dešimtys tarptautinių muzikos tinklaraščių, tokių kaip „Disco Naivete“, „Sodwee“, „High Clouds“ bei muzikos pasaulio skonį smarkiai įtakojantis „Gorilla vs Bear“, kuris socialiniuose tinkluose Junior A įvardino kaip geriausią iš Lietuvos kilusį dalyką nuo Šarūno Marčiulionio laikų.

Junior A kūrinys „Sleep Machine“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.