Vilniuje koncertuos legendinė Lenkijos metalo grupė „Vader“

„Vader“ – viena ryškiausių Lenkijos metalo grupių.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„Vader“ – viena ryškiausių Lenkijos metalo grupių.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2017, 12:07 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 4:49 PM

Gegužės mėnesį įvyks brutali metalinė lenkų invazija į Vilnių – ir dar su legendiniais „Vader“ priešakyje. Jiems talkins nutrūktgalviai „Decapitated“, o šiek tiek melodijos turbūt brutaliausioje Vilniaus vakaronėje šį pavasarį suteiks „Thy Disease“.

Prisijungs ir dar dvi grupės, apie kurias bus paskelbta gavus patvirtinimą. Šiuo koncertu renginių organizatorių „Pikuolis“ komanda ketina apšildyti festivalio „Kilkim žaibu“ gerbėjus prieš svarbiausią šio klubo organizuojamą renginį.

Vakaro „vinis“ – aukščiausios klasės, visame pasaulyje puikiai žinomi mirties metalo atstovai „Vader“.

Dar 1983-iais, įkvėpti Dartho Vaderio iš „Žvaigždžių Karų“ tamsiųjų galių, keli vaikinai susibūrė ir pradėjo groti sunkųjį metalą. Grupei evoliucionuojant, muzika keitėsi, kol galų galiausiai „Vader“ apsistojo ties „death“ metalu ir dabar gali būti lyginama su tokia šio stiliaus grietinėle kaip „Posessed“ ir „Death“.

Anot žymaus muzikos žurnalo „Billboard“, nuo 2002-ųjų ši komanda pardavė apie 500 000 albumų visame pasaulyje. Ar reikia dar kažką pridurti? Skaičiai tiesiog kalba už save. Šiuo metu grupė keliauja po pasaulį pristatydama savo 2016-ųjų pabaigoje išleistą albumą „The Empire“.

„Decapitated“ susikūrė 1996 metais, kai grupės nariai buvo dar vaikai, tačiau šiandien jie vadinami viena svarbiausių šio amžiaus „death“ metalo grupių. Juos giria žinomiausi alternatyvios muzikos žurnalai, tokie kaip „Terrorizer“ ir „Metal Hammer“, jie garsina Lenkijos metalo sceną visame pasaulyje.

Ir visa tai ne veltui, kadangi „Decapitated“ muzika pasižymi ypatinga kokybe: techniškas „death“ metalas dera su užvedančiais „groove“ intarpais, o būgnų „blast-beatai“, įvairiapusiškas ir nuolat kintantis vokalinis išpildymas tiesiog nepalieka abejingų.

Šią trijulę užbaigia „Thy Disease“, kuri paįvairins vakarą moderniu „groove/death“ metalu su „industrial“ prieskoniais. Ši grupė pradėjo savo veiklą 1999 metais Krokuvoje, o 2001-aisiais „Metal Hammer“ pripažino jų debiutą geriausiu tais metais. Jeigu „Matrica“ – tavo mėgstamiausias filmas, o naktimis sapnuojasi kibernetiniai sapnai, „Thy Disease“ tau tikrai patiks.

Šis koncertas gegužės 11-ąją vyks Vilniaus klube „Pelėda“.

„Vader“ vaizdo klipas „Triumph Of Death“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.