„Eurovizijos“ atrankoje žibančio Gabrieliaus Vagelio nesužavėjo gyvenimas emigracijoje

G.Vagelis neslepia – jo „eurovizinę“ dainą įkvėpė užsienyje praleisti metai.<br>D.Umbraso nuotr.
G.Vagelis neslepia – jo „eurovizinę“ dainą įkvėpė užsienyje praleisti metai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Mar 4, 2017, 5:04 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 3:01 PM

„Kova dar nebaigta. Tikiu, kad šįmet galiu laimėti“, – šyptelėjo Gabrielius Vagelis. 21-erių dainininkas „Eurovizijos“ atrankoje daug kam tapo staigmena.

Prieš penkerius metus jis buvo moksleivis, atėjęs dalyvauti populiariame televizijos šou.

Po to dingo iš akiračio, o šįmet „Eurovizijos“ atrankoje vėl atsidūrė dėmesio centre.

21-erių atlikėjas, prabėgus aštuonioms „Eurovizijos“ atrankos savaitėms, vis dar yra tarp pretendentų atstovauti Lietuvai didžiausiame Europos dainų konkurse.

Jei šį šeštadienį LRT eteryje jis įveiks dar vieną barjerą, kovo 11-ąją dainuos atrankos į „Euroviziją“ finale.

Sužavėjo užsieniečius

„Fusedmarc“, Aistė Pilvelytė, Kotryna Juodzevičiūtė, Ieva Zasimauskaitė, Paula, Greta Zazza ir Sasha Songas – tai Gabrieliaus konkurentai paskutinėje kovoje prieš atrankos finalą.

Iš aštuonių atlikėjų į finalą žengs šeši. G.Vagelis įsitikinęs, kad tai jam – įveikiama užduotis, nors komisija šįkart jo nepriskyrė prie lyderių.

Užtat prieš savaitę geriausius įvertinimus G.Vageliui skyrė visi trys vertinti atlikėjus pakviesti užsienio komisijos nariai – tai vaikinui įkvėpė pasitikėjimo savimi.

„Tikėjausi, kad gerai įvertins, bet kad taip gerai, buvo staigmena. Namuose kilo didelis šurmulys, kai išgirdo tuos rezultatus“, – juokėsi G.Vagelis.

Sėkmės raktas – emocija

Modelio išvaizdos romantikas, „Eurovizijos“ atrankoje atliekantis savo kurtą baladę „Feel Myself Free“, ypač turi patikti merginoms ir moterims.

Bet Gabrielius neabejoja, jog ši daina gali sužavėti ne tik jas.

„Dainos juk turi sukelti emociją. Mano dainoje žmonės kažką atranda, balsuoja, todėl tikiu, kad ji turi galimybių laimėti.

Nesakau, kad daugiau nedalyvausiu, jei šįmet nepavyks laimėti atrankos. Bet reikia pabandyti – neatėjau tik tam, kad save parodyčiau.

Šįmet, jau pastebėjau, komisija ir žiūrovai vertina dainas, nekreipdami dėmesio, kiek patyręs yra atlikėjas. Atsirado daug jaunų dainininkų, kurie gali atsidurti finale. Tai mane džiugina“, – kalbėjo Gabrielius.

Likti emigrantu nepanoro

Dar būdamas ketverių, jis pradėjo šokti ir dainuoti. Scena susižavėjęs vaikas lankė muzikos mokyklą, o būdamas šešiolikos užpildė anketą ir buvo pakviestas dalyvauti TV šou „Lietuvos balsas“.

Ten Gabrielius netapo laimėtoju, tačiau sudomino nemažai žiūrovų ir netrukus pirmą sykį išbandė jėgas „Eurovizijos“ atrankoje – 2013-aisiais dainavo jausmingą kūrinį „Sacrifice“.

O tuomet tarsi kažkur dingo – tik po pusantrų metų pasirodė jo nuotraukos, iš kurių paaiškėjo, kad ilgus plaukus užsiauginęs vaikinas gyvena Londone.

„Gyvenau ten metus. Mokiausi muzikos kompozicijos. Bet Londone neatradau nieko, kas užkabintų ir priverstų likti ten. Supratau, kad noriu gyventi gimtojoje šalyje, o ne ten, kur nesijaučiau labai laimingas.

Gyvenimas užsienyje manęs nesužavėjo. Tiesiog labai pasiilgau šeimos ir draugų.

Anglijoje nesijaučiau savo vietoje“, – pasakojo G.Vagelis.

Dabar jam atrodo, kad būtent užsienyje praleisti metai tapo „eurovizinės“ dainos įkvėpimo šaltiniu. Kūrinyje Gabrielius dainuoja, kad nori pabėgti ir atsidurti ten, kur jaučiasi laisvas.

„Tai asmeniškas kūrinys, bet galima sakyti, kad tai yra pabėgimo iš Londono daina“, – nusijuokė dainininkas.

Dainą tobulino metus

2015-ųjų vasarą sugrįžęs į Vilnių, jis įstojo į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, kur šiuo metu mokosi muzikos kompozicijos ir prodiusavimo.

Studijos – mokamos ir nepigios, bet, kaip sako pats Gabrielius, kai nori – atsiranda ir galimybės.

„Būdamas šešiolikos jau žinojau, kad mano specialybė bus susijusi tik su muzika.

Jokio kito pasirinkimo nebuvo, apie nieką kitą negalvojau“, – sakė G.Vagelis.

Dainą „Feel Myself Free“ jis pirmiausia parodė savo šeimai – tai buvo daugiau nei prieš metus.

Artimieji pastūmėjo nešti kūrinį į „Eurovizijos“ atranką, bet 2016-aisiais Gabrielius nespėjo į traukinį – tiesiog pavėlavo pabaigti dainos įrašą.

Tada nusprendė palūkėti metus, tobulino kūrinį ir dabar su juo užkariauja vis daugiau simpatijų.

Dirba ir modeliu

Dainą jis tobulino atrankos metu – keitė aranžuotę, paryškino kūrinio kulminaciją.

Jei pateks į atrankos finalą, ypatingo šou kurti jis neketina – to nedarė ir visus du prabėgusius kovos mėnesius.

Galbūt atlikėjas paieškos dar ryškesnių vokalinių sprendimų, tačiau iš esmės keisti pasirodymo, kuriame tiesiog ramiai sudainuoja savo kūrinį, G.Vagelis nesiruošia.

„Baladės, lėtos dainos – man priimtiniausias žanras.

Tokia muzika, jausmas eina iš manęs ir geriausiai mane atskleidžia. Blaškytis nesinori“, – juokėsi G.Vagelis.

Nepavykus laimėti, Gabrielius nenuliūstų, jei kelialapį į Kijeve vyksiančią „Euroviziją“ iškovotų grupė „Fusedmarc“ arba K.Juodzevičiūtė.

Bet kuriuo atveju atranka jau suteikė jaunam atlikėjui daug papildomo dėmesio, o jį išnaudoti G.Vagelis tikisi rengdamas koncertus ir ruošdamas debiutinį savo albumą.

Kita veikla – modelio darbas – vaikinui labai patinka.

„Kol kas iš to neuždirbu, nes tiesiog nėra laiko užsiimti rimčiau – visą laiką atima „Eurovizija“. Bet norėčiau siekti ir modelio karjeros“, – prisipažino Gabrielius.

Prieš šio šeštadienio kovą dainininkas nustebino gerbėjus nusirėžęs ilgus plaukus, dėl kurių komisija jį buvo praminusi vikingu.

„Jau anksčiau aš maniau, kad reikėtų šukuoseną pasitrumpinti. O „Eurovizija“ suteikė papildomą priežastį. Jei taip galiu atkreipti į save dėmėsį, kodėl gi ne?“ – nusijuokė G.Vagelis.

Vienas G.Vagelio pasirodymų „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.