Festivalių vasarą Lietuvoje pradės įspūdinga „Postcosmos“ naktis

Originaliomis lokacijomis ir banguojančia muzika pagarsėjęs reginių ciklas „Postcosmos“ paleidžia į startą dar vieną raketą – pirmąją sezono koncertų, menų ir mokslo naktį po atviru dangumi.

„Postcosmos“ naktyje pasirodys ir grupė „Sheep Got Waxed“.<br>O.K.Dikavičiūtės nuotr.
„Postcosmos“ naktyje pasirodys ir grupė „Sheep Got Waxed“.<br>O.K.Dikavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2017, 12:21 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:29 AM

Birželio 3 d., šeštadienį, Dangaus šviesulių stebykloje, šalia Molėtų observatorijos ir Etnokosmologijos muziejaus, pulsuos postroko, postpanko, postelektronikos ir kiti skoningi garsai.

Muzikinę dalį papildys ir lankytojų smalsumą žadins mokslo užeigos su teleskopais ir galaktikų šviesuliais, veiks meno užkaboriai su poezija ir performansais, vyks paskaitos.

Kaip sakė renginių ciklo sumanytoja Gintarė Kašelionytė, „Postcosmosas“ – tai erdvės ir laiko susitikimas jausmingoje atmosferoje.

„Mūsų renginys kuria ypatingą aurą, kurios negali taip paprastai suprasti ar paaiškinti. Jis dažnai per gilus, kad pamatuotum, bet gali jame išgyventi daugybę nepakartojamų valandų nenusakomoje temperatūroje, veikiant stiprioms, daugiau nei 12 valandų trunkančioms muzikos, meno bei mokslo traukos jėgoms“, – sakė ji.

Organizatorės teigimu, „Postcosmosas“ jau turi nemažą būrį gerbėjų, o pernai naktį futuristinių observatorijos bokštų fone prie ežero leido keli šimtai žmonių.

„Dangaus šviesulių stebykla yra ideali vieta pajusti įvairias roko ir elektronikos post versijas, pasigrožėti meninėmis instaliacijomis, praturtėti naujomis žiniomis bei pasimėgauti link vasaros artėjančios gamtos glėbiu. Startas į vasarą šįmet bus dar spalvingesnis“, – žadėjo G.Kašelionytė.

Renginyje pasirodys ypač kokybiška muzikinė įgula: muzikos snobams puikiai pažįstami “Sheep Got Waxed“, derinantys „free“ džiazo, pankroko ir „no wave“ žanrus, postroko, „screamo“ ir indie patrakėliai „No Real Pioneers“, tamsesnių garsų paletę papildys „post-punk“ atstovai „Local Blood“.

„Postcosmoso“ lankytojai taip pat išgirs daugybę muzikos stilių derinančią grupę „WhaleSounds“, postrokerius „Music InWallved“ bei indie scenoje gerai žinomo būgnininko Manto Augustaičio solinį projektą „Chung Kran“.

„Postcosmoso“ organizatoriai pabrėžė, jog tai – dar negalutinis renginio atlikėjų sąrašas, šiuo metu vyksta derybos dar su keletu stambaus kalibro grupių bei intriguojančių veikėjų iš roko bei elektronikos pasaulio.

Naktis Dangaus šviesulių stebykloje, šalia Molėtų observatorijos ir Etnokosmologijos muziejaus bus jau septintasis „Postcosmos“ renginių ciklas. Muzikinės ir poetinės vibracijos skleidėsi Vilniaus televizijos bokšte, Vilniaus universiteto Planetariume, Lietuvos rašytojų sąjungos pastate, buvusiame sostinės taksi parke, „Skalvijos“ kino centre ir t.t.

Kol kas bilietas į Postcosmoso renginį birželio 3 d. kainuoja 15 eurų. Įsikūrimas palapinių miestelyje bei automobilių statymas papildomai nekainuos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.