Žymaus tenoro Josepho Callejos koncerte – Ona Kolobovaitė ir „Vilniaus Sinfonietta“

Kovo 21 d. Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ įvyks vieno geriausių šių laikų tenoro Josepho Callejos koncertas.

Josephas Calleja.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Josephas Calleja.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-14 09:49, atnaujinta 2017-04-08 00:57

Jam akomponuos Vytauto Lukočiaus vadovaujamas ir diriguojamas orkestras „Vilniaus Sinfonietta“, koncerte taip pat dainuos ir Lietuvos sopranas Ona Kolobovaitė.

Maltos superžvaigžde tituluojamas atlikėjas J.Calleja kritikų lyginamas su tokiais legendiniais operos solistais kaip Enrico Caruso, Jussi Björlingas ar Luciano Pavarotti.

Tarp daugiau nei 30 jo sukurtų vaidmenų – pagrindiniai vaidmenys Londono karališkosios operos „Normoje“, „Traviatoje“, Metropoliteno operos teatro „Rigolete“, „Fauste“, „Hofmano pasakose“, Bavarijos valstybinio operos teatro „Mefistofelyje“.

Naujausias jų – Dono Chosė Čikagos „Lyric Opera“ teatro „Karmen“ pastatyme – vertinamas tiek už dainavimą, tiek ir už vaidybą: „Maltos tenoras J.Calleja savo sodriu, šiltu balsu ir Marlono Brando išvaizda nesunkiai perteikia personažo emocinį silpnumą ir dvilypumą“.

Atlikėjo universalumas atsiskleidžia ne tik operos teatre, bet ir jo soliniuose koncertuose, kur arijas keičia praėjusio amžiaus klasika ar šiuolaikiniai kūriniai. Vieną akimirką jis rimtas ir susikaupęs, kitą – juokaujantis ir plačiai besišypsantis, bet visuomet profesionaliai žiūrintis į dainavimą.

Todėl nenuostabu, kad koncerte Vilniuje jam pritars V.Lukočiaus diriguojamas orkestras „Vilniaus Sinfonietta“. Daugiau nei 5 metus orkestras dalyvauja įvairiuose televizijos projektuose ir pritaria geriausiems atlikėjams koncertuose. Visiems puikiai pažįstamas V.Lukočius – vienas talentingiausių šių dienų Lietuvos dirigentų, jau daugiau nei metus esantis ir Suomijos Lapenrantos miesto simfoninio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas.

Dviejų charizmatiškų vyrų kompanijoje pasirodys Lietuvos atlikėja – sopranas O.Kolobovaitė. Dar studijuodama muzikos ir teatro akademijoje 2009 m. solistė tapo V.Jonuškaitės-Zaunienės klasikinio dainavimo konkurso pirmoji laureatė, tais pačiais metais laimėjo ir LRT televizijos rengtą konkursą „Triumfo arka“.

O.Kolobovaitės repertuare daug skirtingų vaidmenų – nuo Violetos G.Verdi „Traviatoje“ ar Margaritos Ch.Gunaud „Fauste“ iki Monikos G.Kuprevičiaus miuzikle „Ugnies medžioklė su varovais“ ar pasirodymo G.Gelgoto muzikinėje misterijoje „The Musicality of Life“. Ji taip pat buvo pakviesta dainuoti Karalienės Elizabeth II vizito proga surengtame koncerte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.