„LRT Opus Ore“ koncerte – ambicingieji naujokai „The Station“

Pirmadienį, kovo 20 dieną, „LRT Opus Ore“ koncerte driokstelės su trenksmu į lietuvišką muzikos sceną įsiveržusi meno ir muzikos grupė „The Station“.

„The Station“ lyderis – dainininkas Mykolas Katkus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„The Station“ lyderis – dainininkas Mykolas Katkus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2017, 12:22 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 9:33 PM

Sausį debiutinį albumą „Išsišakojančių takelių miestas“ išleidusi grupė rengia pasirodymą, kuriame, pasak grupės narių, albumo dainos suskambės „pavojingiau“.   „Rokas turi būti grojamas gyvai – privalome jausti auditorijos energiją. Pradėję intensyviai repetuoti ir koncertuoti mes atradome kitą savo kuriamos muzikos pusę – purvinesnę, verčiančią labiau judėti“, – sako grupės lyderis Mykolas Katkus.   Grupės nariai pastebi, kad grojant gyvai pasikeitė „The Station“ skambesys: Bernardo Prušinsko bosas yra ryškesnis, Manto Zigmanto gitaros rifai – laisvesni, Dariaus Juodkos būgnai kala agresyviau, o įsimintiną Mykolo Katkaus balsą ryškiai papildo gilus Justinos Mykolaitytės vokalas.   „Sausį išėjęs albumas buvo ilgai kurtas ramioje aplinkoje – namie planšetiniu kompiuteriu ir studijoje. Tačiau kurti dainas grojant su grupe – pavojingiau ir įdomiau“, – svarsto M. Katkus.  

Dvi visiškai naujos dainos – „Aukojimas“ ir „Meilė ir vaistai“, skambėsiančios ir „LRT Opus Ore“ koncerte, išsiskirs savo vizualumu.   Vos praėjusių metų spalį su daina „Herojai“ debiutavusi grupė „The Station“ kaip meteoras įsiveržė į alternatyviąją lietuviškos muzikos sceną. Su „Suede“, „The Cure“ ir „Radiohead“ kritikų lyginta garsaus viešųjų ryšių profesionalo M.Katkaus grupė daugiausia komplimentų sulaukė už netikėtą balsą, devyniasdešimtųjų roko skambesį ir gilius, įsimintinus dainų tekstus.   Radijo stočių dėmesio bei daug peržiūrų youtube platformoje sulaukė ir dainos „Akmenėliai“ bei „Šok su manim“. 

Išleidusi lauktą albumą „Išsišakojančių takelių miestas“, grupė surengė koncertus Vilniaus klubuose „Peronas“ ir „Loftas“.   Koncertas bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas „LRT Opus“ radijuje, vėliau perkeliamas į televiziją ir internetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.