Pasaulinė žvaigždė Nelly Furtado pirmąsyk koncertuos Lietuvoje

Kanadiečių dainininkė Nelly Furtado pirmą kartą surengs koncertą Lietuvoje.

N.Furtado dainos – populiarios jau beveik du dešimtmečius.<br>B.Guzmano nuotr.
N.Furtado dainos – populiarios jau beveik du dešimtmečius.<br>B.Guzmano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 9:00 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 11:29 AM

Spalio 13 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje skambės geriausi atlikėjos hitai ir nauji kūriniai iš kovo pabaigoje pasirodysiančio albumo „The Ride“.

Kai hipišką įvaizdį susikūrusios N.Furtado vardas plačiai pasaulyje nuskambėjo 2000-aisiais, pasirodžius jos singlams „I‘m Like a Bird“ ir „Turn Off the Light“ bei debiutiniam albumui „Whoa, Nelly!“, nieks nė negalvojo, kad ji virs šokių muzikos diva.

Visgi po asmeninio ir muzikinio gyvenimo pokyčių 2006-aisiais N.Furtado išleido albumą „Loose“, dalinai prodiusuotą hiphopo superžvaigždės Timbalando. Ritmingą ir atvirai seksualų albumą labiausiai išgarsino du megahitai: „Promiscuous“, užėmęs pirmą vietą metiniame JAV popdainų „tope“, gavęs „Billboard“ apdovanojimą bei „Grammy“ nominaciją, ir „Maneater“, užkariavęs Didžiosios Britanijos ir kitų Europos šalių „topus“.

N.Furtado hitas „Promiscuous“:

Abu singlai padėjo parduoti daugiau nei 7 mln. albumo kopijų visame pasaulyje, o N.Furtado užsitikrino labiausiai nenuspėjamos atlikėjos vardą.

Iš tiesų, vėliau sekė visiška priešingybė – pirmasis albumas ispanų kalba „Mi Plan“, sulaukęs sėkmės Lotynų Amerikoje ir tokiose Europos šalyse kaip Šveicarija, Vokietija ar Austrija. Po metų išleistas šio albumo remiksų rinkinys ir geriausių dainų albumas „The Best of Nelly Furtado“, kuriame skambėjo ir puikiai pažįstamos dainos „All Good Things Come to an End“, „**** on the Radio (Remember the Days)“, „Powerless“ (Say What You Want)“, „Say it Right“ ar 2004-ųjų Europos futbolo čempionato himnas „Forca“.

N.Furtado hitas „All Good Things Come To An End“:

2012 m. pasirodė penktasis studijinis Nelly Furtado albumas „The Spirit Indestructible“, tarsi apibendrinantis praėjusius atlikėjos gyvenimo etapus. Jame susipina hiphopas, ritmenbliuzas, rokas, šokių ir dramenbeiso muzika.

„Tai albumas, labiausiai panašus į debiutinį „Whoa, Nelly!“, tik su „Folklore“ romantika, „Loose“ drama ir „Mi Plan“ aistra“, sako pati dainininkė.

Nuo to laiko N.Furtado nemažai koncertavo, tarp pasirodymų – ir atliktas Kanados nacionalinis himnas NBA Visų Žvaigždžių rungtynėse Toronte.

2016 m. pabaigoje, išleidusi singlą „Pipe Dreams“, atlikėja paskelbė apie šeštąjį albumą „The Ride“, kuris prekyboje pasirodys kovo 31 d. Į jo pristatymo turą buvo įtrauktas ir pasirodymas Lietuvoje.

Muzikinė N.Furtado kelionė per dešimtmečius, stilius ir išgyvenimus – spalio 13 d. „Žalgirio“ arenoje. Bilietai prekyboje – nuo kovo 20 d. visose BILIETAI LT kasose ir interneto svetainėje www.bilietai.lt.

Naujausias N.Furtado singlas „Pipe Dreams“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.