Albumo apžvalga. „Freaks On Floor“ „Waves“

„Freaks On Floor“ nariai J.Jarutis (kairėje) ir R.Beliukevičius sukūrė kol kas geriausią savo albumą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Freaks On Floor“ nariai J.Jarutis (kairėje) ir R.Beliukevičius sukūrė kol kas geriausią savo albumą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 18, 2017, 6:18 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 6:04 PM

„Tai geriausias metų roko albumas Lietuvoje“, – pristatydama savo ketvirtąjį darbą pareiškė grupė „Freaks On Floor“. Pasipūtėliška? Visai ne.

Po mėnesio už šį diską (dabar išleistą ir vinilo plokštelėje) „fryksai“ trečią sykį pelnė M.A.M.A. apdovanojimą Metų roko grupės kategorijoje. Ir, dievaži, dainininkas Justinas Jarutis ir būgnininkas Rokas Beliukevičius dėl „Waves“ skambančios muzikos jo visiškai verti.

Priežasčių girti tai, ką jie šiame albume nuveikė, yra daug. Pirmiausia – dėl pačių kūrinių, melodijų, efektingai sudėliotų gitarų rifų, pagaliau surastos formulės, kaip rašyti įsimenančius priedainius.

Jokio ištęstumo ir bandymo groti bet ką, kad užimtum vietą albume (dažna muzikantų liga) – vos pora kūrinių čia peržengia 4 minučių ribą.

Antra – puikų darbą nuveikė Lietuvoje gyvenantis norvegų prodiuseris Snorre Bergerudas, suteikęs šioms efektingus muzikinius akcentus. Nuo svajingai albumą pradedančios „From The Bottom Of My Heart“ iki Prince'o ir „Muse“ maniera falcetu sudainuoto hito „Star“ ar gospelais padvelkiančios „Body & Soul“ (kurią savo repertuarui turbūt mielai pasiskolintų Marijus Mikutavičius) – „Freaks On Floor“ šiame albume skamba labai užtikrintai. Kaip subrendusi ir savo tikrąjį balsą suradusi grupė.

Patys „Freaks On Floor“ sako, kad šį albumą įkvėpė septintojo ir aštuntojo dešimtmečių sunkusis rokas, bet tai nelabai panašu į tiesą – daugiau užuominų į kur kas jaunesnius „Kings Of Leon“ ir „Arctic Monkeys“ (kurie, kita vertus, į praeitį išties dairosi susižavėję).

Polėkio ir pozityvumo kupinas albumas, neabejotinai įspūdingiausias per „Freaks On Floor“ istoriją. J.Jarutis, beje, jį įrašė ruošdamasis tėvystei. Nežinia, ar tai susiję, bet tokio įkvėpto ir kupino energijos jo dar niekada neteko girdėti. Viena rimtų priežasčių balandžio pabaigoje apsilankyti koncerte „Siemens“ arenoje, kuriame su „Freaks On Floor“ gros ir jų bičiuliai „Colours Of Bubbles“ bei „ba.“.

Įvertinimas – 9 iš 10.

„Freaks On Floor“ vaizdo klipas „Star“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.