Solinį albumą išleidęs Gintautas Gascevičius atsisakė įprasto formato

Dar vasarą originalų audiovizualinį projektą „FonoGrafijos“ pristatęs perkusininkas, grupių BIX, „Gin‘gas“, „Kitva“, anksčiau grojęs „Merlin“, „Skylė“, „Sel“, „Sisters On Wire“, būgnininkas Gintautas Gascevičius jį įprasmino netikėtu formatu. Dienos šviesą išvydo tokio pat pavadinimo solinis jo albumas, kurį menininkas įrašė į neįprastą laikmeną – kreditinės kortelės dydžio USB raktą.

Fonografijos.<br>Vilmanto Dambrausko nuotr.
Fonografijos.<br>Vilmanto Dambrausko nuotr.
Fonografijos.<br>Vilmanto Dambrausko nuotr.
Fonografijos.<br>Vilmanto Dambrausko nuotr.
Fonografijos.<br>Vilmanto Dambrausko nuotr.
Fonografijos.<br>Vilmanto Dambrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 20, 2017, 7:24 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 4:19 PM

Netradiciniame albume – 12 kūrinių apjungiantis, per pastaruosius metus gimęs įrašų ciklas, kuriame iš naujo suskamba įvairūs muzikos ir ne tik instrumentai. Neįprastose erdvėse garsais žaidžiantis G.Gascevičius priverčia savitą garsą išgauti ne tik marimbą, puodus, ar specialias lėkštes, bet ir šluotas, žvejo įrankių dėžę, net akmenį!

Jo muzikoje itin svarbią vietą užima gamta, pavyzdžiui, vanduo ar čiulbantys paukščiai. Esą mus supanti aplinka yra tokia įvairialypė, kad naudojant pačius netikėčiausius garsus, ją imame suvokti kitaip – akustiškai, giliau, netikėčiau, naujoviškiau.

Solinį albumą „FonoGrafijos“ pristatantis G.Gascevičius sako, kad jau kurdamas jį žinojo, jog jo formatas bus kitoks. Atsisakęs tradicinio kompaktinio disko ar vinilo plokštelės šis pasirinko nedidelio formato, tačiau itin estetiškai ir subtiliai atrodantį USB raktą, kuris atsidaro iš specialios plastikinės kortelės.

„Tiesiog taip sugalvojau. Norisi klausytojui perteikti originalią idėją apie tai, kad reikia ieškoti daugiau prasmių. Šis ėjimas man ir pačiam pakankamai įdomus, o ir smagu, kad žmonių nuomonės netikėtos – daugelis maloniai nustemba“, – pasakojo muzikantas.

Prie naujo albumo gimimo prisidėjo ir kūrybinė komanda: muziką įrašyti padėjo Gintaras Dzidolikas ir Ūla Gascevičiūtė, albumo dizainu rūpinosi Vilmantas Dambrauskas.

Jau trečiadienį G.Gascevičius „FonoGrafijas“ ketina pristatyti ir Šiaulių publikai. Miesto Kultūros centro Kolonų salėje vyks bendras jo ir scenos bendražygių, bendras įvairių sričių menininkų Monikos Šaltytės, Tados Žukausko, Godos Mazrimaitės, Dainiaus Trumpio ir G.Dzidoliko pasirodymas.

„Renginį lydi šūkis, jog jis skirtas tiems, kas turi bent vieną akį ir ausį, tiems, kas ieško, bet nebūtinai randa“, – kalbėjo G.Gascevičius.

Vakaro metu Šiaulių kultūros centre skambės kūriniai iš naujo albumo, tačiau muzikantas atvyksiantiems žada ir siurprizų – bus galima išgirsti tai, kas jo gerbėjų ausims dar iki šiol negirdėta.

„Mano tikslas – eiti nepramintais keliais, todėl sąmoningai vis pasukdavau tais, kurie man ir pačiam buvo neatrasti, neišvaikščioti. Ateityje į pasirodymus įjungsime ir japonų buto šokio elementų, bus visko“, – žada menininkas.

Jo planuose – aplankyti ir daugiau miestų, pavasariui įsibėgėjus G.Gascevičius jau repetuoja pasirodymus ir Vilniuje bei Kaune. O kol kas artimiausias „FonoGrafijų“ pristatymas – kovo 22 dieną, Šiaulių kultūros centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.