Ukrainai atsisakius įsileisti „Eurovizijos“ atstovę – Rusijos televizijos akibrokštas

Rusijos televizija atsisako transliuoti „Euroviziją“, teigia žiniasklaida. Nė vienas Rusijos televizijos kanalas šiemet netransliuos „Eurovizijos“ dainų konkurso, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.

Rusijos televizijos akibrokštas: netransliuos „Eurovizijos“.<br>„ViDa Press“ nuotr.
Rusijos televizijos akibrokštas: netransliuos „Eurovizijos“.<br>„ViDa Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2017, 9:51 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:07 AM

„Iš Rusijos (į „Euroviziją“) niekas šiemet nevažiuos, todėl niekas šiemet šio konkurso (Rusijoje) netransliuos“, – paskelbė Rusijos valstybinės televizijos ir radijo kompanijos (VGTRK) korespondentas per televizijos „Rossija 24“ reportažą, kuris buvo paskelbtas interneto svetainėje vesti.ru.

Pasak korespondento, kitais metais nepriklausomai nuo to, kur vyks konkursas, Rusijai atstovaus Julija Samoilova.

Rusų dainininkė J.Samoilova su daina „Flame Is Burning“ buvo išrinkta atstovauti Rusijai šiųmetėje „Eurovizijoje“ Kijeve. Ji gimė 1989 metų balandžio 7 dieną Uchtos mieste, būdama 13 metų tapo I grupės invalide – jai diagnozuota Verdingo-Hofmano liga (spinalinė raumenų atrofija), ji yra prikaustyta prie vežimėlio.

Trečiadienį Ukrainos saugumo tarnybos SBU atstovė Olena Hitlianska pranešė, kad tarnyba priėmė sprendimą dėl J.Samoilovos apsilankymų Kryme uždrausti jai trejus metus įvažiuoti į Ukrainos teritoriją.

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) išreiškė didelį nusivylimą Ukrainos valdžios sprendimu dėl J.Samoilovos. Konkurso organizacinis komitetas nurodė ketinantis siekti, kad dalyvautų visi išrinkti į konkursą.

Rusijos užsienio reikalų ministerija Kijevo sprendimą pavadino politiniu ir pažymėjo, kad juo neatsižvelgiama į paprastų žiūrovų interesus. Be to, Maskva nurodė laukianti Vakarų reakcijos.

Tuo metu rusų televizijos „Pervyj kanal“ spaudos tarnyba nurodė, kad J.Samoilova galės atstovauti Rusijai 2018 metų „Eurovizijoje“, jeigu Ukraina nepakeis savo sprendimo.

Pati dainininkė mano, kad situacija dėl jos dalyvavimo „Eurovizijoje“ gali pasikeisti, ir toliau rengiasi konkursui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.