Albumo apžvalga. Rolandas Kazlas ir „Pakeleiviai“ „Toks“

Rolandas Kazlas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rolandas Kazlas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2017, 7:30 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 12:24 AM

Aktorius Rolandas Kazlas su šio albumo programa gruodį apkeliavo kelias didžiausias Lietuvos arenas – kiekvienoje į koncertus susirinko po kelis tūkstančius gerbėjų. Publikos mylimas ir pasiilgtas artistas – dėl to abejonių nėra.

Tačiau išlieka klaustukas, kokį būtent R.Kazlą matyti nori lietuviai. Pats aktorius koncertuose pripažino, kad būtų sulaukęs kur kas didesnių minių, jei būtų pažadėjęs arenose vaidinti personažus, kuriuos žiūrovai prisimena iš humoristinių TV laidų.

Šį savo karjeros etapą jis ryžtingai paliko už nugaros – dalis žiūrovų tokio žingsnio gal ir nesuprato, bet koks skirtumas – svarbu, kad pats R.Kazlas dabar jaučiasi laimingas ir darantis tai, ką nori.

Šiame albume tai – 15 poetiškų dainų, kurių daugumai dainą ir žodžius rašė pats R.Kazlas (nors yra ir, pavyzdžiui, lietuvių liaudies ar Jono Strielkūno eilių). Vis dar naiviai besitikinčių, kad R.Kazlas nersis iš kailio juos juokindamas, laukia šioks toks nusivylimas.

Kelios užuominos į tai yra (dramatiškai angliškai sudainuotas absurdo eilėraštis „W“), bet šiaip čia – paprastas, dažnai – senamadiško skambesio rokas, kartais – trankus („Trenktas“), kartais – melancholiškas („Virš visko“). Su R.Kazlo įžvalgomis apie gyvenimo paradoksus, laimę, sapnus, interneto amžių ir netektis.

R.Kazlo vokalas nėra toks, kad Jeronimas Milius ar Merūnas Vitulskis išsigąstų jo konkurencijos, bet šiam istorijų pasakotojo vaidmeniui jis tinka. Tie, kurie lankėsi koncertuose, žinoma, pasiges išradingų pasilinksminimų pagal Stingo ir „Pink Floyd“ muziką (kurią R.Kazlas sugebėjo sukryžminti su vienu lietuvių literatūros klasiko kūriniu), bet tokie jau muzikos verslo reikalai – išleisti tokią parodiją tikriausiai niekas neleistų (arba bent jau tektų ilgai tampytis su šių Vakarų superžvaigždžių teisininkais).

Atskiri komplimentai keliauja R.Kazlo grupei, į kurią suburti buvę „Volis“, „Laura & The Lovers“ nariai ir kiti puikūs muzikantai. Tokios „pakeleivių“ tikrai galima pavydėti.

Žodžiu, „Toks“ – specifinis albumas, kuris greičiausiai jūsų nenustebins muzikiniais atradimais, bet mėgstantiems klausytis teksto turėtų būti įdomu.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Daina iš albumo „Sapnai“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.