Albumo apžvalga. Davidas Bowie „No Plan“

Kitomis aplinkybėmis šis britų dainininko Davido Bowie leidinys gal nesulauktų tiek dėmesio. Bet šįmet šiam roko šviesuliui būtų sukakę 70, sukako metai nuo jo mirties, todėl bet kas, kas susiję su šiuo atlikėju – vėl melomanų dėmesio centre.

Gedulas dėl D.Bowie mirties tęsiasi ir po metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gedulas dėl D.Bowie mirties tęsiasi ir po metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 7, 2017, 8:25 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:37 AM

Ta proga išleistas keturių kūrinių minialbumas „No Plan“ yra greičiau minėtų sukakčių simbolis, o ne muzikinė intriga. Ilgesingas kūrinys „Lazarus“, kurio šiurpinantis klipas (jame D.Bowie guli ligos patale) pasirodė dar D.Bowie esant gyvam, prieš metus buvo išleistas paskutiniame jo albume „Blackstar“. Kiti trys kūriniai buvo kaip priedas pridėti prie miuziklo „Lazarus“, kurį prieš mirtį sukūrė D.Bowie, įrašo, išleisto pernai spalį.

Kitaip tariant, šie kūriniai dabar tik paryškinti kaip atskiras nedidelis dainų ciklas – ir dar pailiustruoti nauju dainos „No Plan“ klipu, kuriančiu kiek graudžią nesibaigiančio gedulo atmosferą.

„Čia nėra muzikos, aš pasiklydęs“, – lyg iš kito pasaulio drebančiu balsu kreipiasi D.Bowie, ir per nugarą vėl laksto šiurpas. Liūdną baladę keičia „Killing A Little Time“ – labiau eksperimentinis kūrinys, primenantis, kad D.Bowie šias dainas išties įrašė su džiazo muzikantų komanda.

Ir čia D.Bowie dainuoja, kad vysta, o ne mažiau „kreivo“ skambesio, keliais vokalo sluoksniais smogiančioje dainoje „When I Met You“ irgi yra užuominų apie „dingusią saulę“.

Niekas dabar neįrodys, kad visas šias dainas D.Bowie įrašė apie savo mirtį. Bet nepalieka įspūdis, kad apie neišvengiamą savo dalią žinojęs, nepagydomai sirgęs rokeris suplanavo net kelis savo atsisveikinimo etapus.

Žiūrėsim, kas toliau – net ir palikęs šią planetą, dainininkas nenustoja stebinti.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Davido Bowie klipas „No Plan“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.