Albumo apžvalga. „The xx“ „I See You“

Gruodį Vilniuje koncertavusi britų trijulė „The xx“ mūsų šalyje, pasirodo, yra tokia populiari, kad į pasirodymą net netilpo visi norintys. Tame koncerte grupė jau pristatė kelis kūrinius iš šio, trečiojo savo albumo, kurio pasirodymas – vienas ryškiausių šių metų pirmosios pusės muzikinių įvykių pasaulyje.

„The xx“ pernai gruodį grojo Vilniuje.<br>G.Bartuškos nuotr.
„The xx“ pernai gruodį grojo Vilniuje.<br>G.Bartuškos nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2017, 6:59 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:48 PM

Mat ankstesnis grupės diskas „Coexist“ pasirodė dar 2012-aisiais, iki tol „The xx“ sukaupė didžiulį populiarumo bagažą, tad visiems buvo įdomu, kaip pasikeitusi ši grupė sugrįš.

Pokyčių yra, ir kur kas rimtesnių, nei pirmą sykį grupės sukurtas veidrodinis viršelis. Per minėtą pertrauką labai sėkmingą solinį albumą „In Colour“ išleido grupės narys Jamie XX, įsitvirtinęs elektroninės muzikos scenoje.

Buvo nuspėjama, kad savo vertę pajutęs kūrėjas temps antklodę į savo pusę, todėl „The xx“ dar labiau nusisuks nuo polinkio į alternatyvų roką ir suks į elektroninių garsų erdves. Taip ir nutiko.

Albumą pradedanti daina „Dangerous“, kaip ir jau išgarsėjęs hitas „On Hold“, yra beveik šokių muzika – tai „The xx“ anksčiau nebuvo būdinga. Daugybė elektroninių efektų, nuotrupų iš kitų įrašų, sintetinių garsų – kad Jamie XX vadovauja paradui, abejonių nekyla.

Kai kas, žinoma, nepasikeitė – tamsią ar bent jau melancholišką nuotaiką kuriantys dainininkų Oliverio Simo ir Romy Madley-Croft balsai, lyg akvariume įrašyti švelnūs gitarų garsai ir vis dar dominuojanti naktinė nuotaika, nuovargio ir skausmo šešėliai (ypač – dainoje „Brave For You“, parašytoje apie Romy tėvų mirtį).

Rezultatas – įvairesnis, spalvingesnis ir įdomesnis albumas, nei ankstesni „The xx“ darbai. Puikus ėjimas – jautruolių, kurie verkia dėl „The xx“ dainų, nesumažės, o tik dėl šio albumo grupe susižavėjusiųjų turėtų atsirasti, ir nemažai. Kai „The xx“ kitą sykį gros Vilniuje, netilpsiančių bus dar daugiau.

Įvertinimas – 9 iš 10.

„The xx“ vaizdo klipas „Say Something Loving“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.