Albumo apžvalga. Leonas Somovas ir Jazzu „Moments“

Prodiuseris Leonas Somovas ir dainininkė Justė-Arlauskaitė-Jazzu – šiuo metu neginčijamai populiariausia Lietuvos grupė, į savo koncertus arenose gruodį pardavusi per 30 tūkstančių bilietų.

Jazzu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jazzu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-04-17 14:35, atnaujinta 2017-04-21 18:22

„Moments“ – naujausias gruopės albumas, kuris gerokai skiriasi nuo 2015-aisiais išleisto ankstesnio darbo „Istorijos“. Pirmiausia todėl, kad jame skambėjo vien dainos lietuviškai, o šįsyk grupė grįžta prie anglų kalbos.

Skiriasi ir skambesys – „Moments“ yra mažiau į radijo stočių eterį orientuotas ir lėčiau savo grožį atskleidžiantis darbas. Albumo kūrimas sutapo su tekstų autorės Jazzu meilės santykių griuvimu ir naujų jausmų įsiplieskimu, gal todėl beveik viskas čia – būtent apie širdies reikalus (ir dažniausiai – gana liūdnus).

Nuo svaigaus albumą pradedančio kūrinio „Get A Life“ iki į M.A.M.A. apdovanojimą pretendavusios baladės „Gaila“ – beveik viskas šiame albume svajinga ir švelnu. Kartais – net graudu, kaip dainoje „Older“, kurioje Jazzu dainuoja, jog visi mes senstam (nors kyla rimtas klausimas, kodėl ją tokios mintys kamuoja vos 28-erių).

Žodžiu, pusė stiklinės ašarų koncertuose – garantuota, nors albume yra ir pora kiek greitesnio skambesio kūrinių. Pavyzdžiui, titulinis „Moments“ – seksualiai hauso ritmais pulsuojanti daina, primenanti tuos laikus, kai Leonas ir Justė dar koncertavo klubuose ir arenose.

Aranžuotės eilinį sykį primena, kaip giliai šios muzikos šaknys įaugusios į 80-uosius – ne vieno kūrinio skambesys smagiai primena senus „Depeche Mode“ laikus.

Priekaištai? Daina „Sick“ atrodo lyg perdirbtas ankstesnio kūrinio „Nieko apie mus“ variantas, o ir pati albumo trukmė (devyni kūriniai) rodo, kad jį tikriausiai kiek paskubėta išleisti. Bet duokdie, kad visiems Lietuvos artistams būtų galima prikšti tik tiek.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Daina „Older“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.