Festivalyje „Žiežmarsas“ – naujoji Lietuvos ir užsienio muzikos banga

Pačioje Lietuvos širdyje esančiame unikaliame krašte ketvirtus metus iš eilės rengiamas gyvos ir elektroninės muzikos festivalis.

Festivalyje koncertuos ir grupė „Deeper Upper“.<br>G.Bartuškos nuotr.
Festivalyje koncertuos ir grupė „Deeper Upper“.<br>G.Bartuškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2017, 2:20 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 7:53 PM

2014 metais „Rock‘n‘Rave“, 2015-aisiais – „Stone‘n‘Styl“, 2016-aisiais – „Ragga‘n‘Metalla“ pavadinimais žinomas renginių ciklas šįmet vėl nustebino nauju vardu bei nuoseklumu – organizatoriams į vaizdingas Žiežmarių vietoves pavyko privilioti ryškius debiutinius albumus per pastaruosius metus išleidusias grupes ir tarptautiniu lygiu žinomus Lietuvių elektroninės muzikos atlikėjus.

Birželio 9-11 dienomis vyksiančiame „Žiežmarsas“ festivalyje gros elektroninio roko numylėtiniai „Deeper Upper“, klasikinio kieto roko gerbėjai iš Kauno „Wolfsome“, postroko žanro favoritai „Autism“, paslaptingieji „Arcadia Repeats“.

Renginyje taip pat pasirodys ties debiutiniu albumu dirbantys agresyvaus roko gerbėjai „Frank Fitts“, išgirsite melancholiško roko grupę iš Estijos „Sibyl Vane“ ir progresyvaus roko pionierius iš Ukrainos „Krobak“.

Dviejų vakarų koncertų repertuarą dar labiau įvairins žydų ansamblis „Rakija Klezmer Orkestar“ ir kiti kolektyvai.

„Žiežmarse“ gros ta muzika, kuri vyksta dabar – auditorija galės vienoje vietoje išgirsti visą lietuviškos muzikos kartą“,- sako festivalio organizatorius Mindaugas.

Jis taip pat pažadėjo dar daugiau stiprių užsienietiškų ir lietuviškų vardų pristatyti balandžio 20 dieną.

Festivalis, kaip įprasta turės ir elektroninės muzikos sceną, kuri šįmet atrodo ypač dinamiška. Tai „experimental“, hauso ir techno žanrų stilistikos rėmuose kuriama šokių erdvė.

Dviejų festivalio naktų pasirodymus surengs vieno iš geriausių mažųjų klubų Europoje vardą turinčio „Opium Club“ rezidentai ir renginių serijų „Juoduomenė“ bei „SMALA“ organizatoriai – Tadas Quazar su Billy Kristal („Projektas Siaubas“), legendinio Berlyno klubo „Salon – Zur Wilden Renate“ sceną jau spėjęs rezonuoti kolektyvas „whypeopledance“, taip pat renginių serijos „Hooked On“ atstovai „Moon Disco“ su Jogaila. Išgirsite sparčiai pripažinimą įgaunantį „Split Pulse“ ir prie didžėjaus pulto naujai save atradusį grupės „ba.“ lyderį Beną Aleksandravičių bei daug kitų žinomų ir naujų Lietuvos alternatyvios šokių muzikos atstovų.

Tradiciškai ne pagrindinių koncertų metu organizatoriai žada lankytojus sudominti poilsio veiklomis: sudalyvauti šokių maratone, sporto/žaidimų rungtyse, šaltose maudynėse, pasinaudoti pokyčių dirbtuvėmis, įsiamžinti fotostudijoje, apsilankyti festivalio turguje ar paskanauti specialaus renginio valgiaraščio ir gėrimų.

Paprašius daugiau papasakoti apie festivalio idėją ir kilmę jo rengėjai teigia, jog iš pradžių užmojis surengti festivalį buvo vienkartinis. Idėja kilo iš siekio suaktyvinti gimtąjį kraštą, paįvairinti regiono kultūrinį gyvenimą, vienyti skirtingos muzikos klausytojus bei publiką iš provincijos ir miestų.

„Kadangi nebuvome tikri, ar mintis pateikti metalą ir roką šalia „rave“ žanro klausytojų priimta, juokavom, kad renginys yra socialinis eksperimentas, kuriame kryžminamos subkultūros“, – šypsosi organizatorius Andrius.

Vis dėlto pirmojo festivalio idėja ir atmosfera buvo įvertinta ypač teigiamai. Neplanuotas tęsti renginys virto gerą reputaciją turinčiu ciklu, kurio šiandieninį išskirtinumą organizatoriai nusako pastovia muzikinių žanrų kaita, dėmesiu repertuaro balansui ir siekiu lankytojus stebinti kiekvienais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.