Lrytas.lt interviu: britų popžvaigždei Alexui Clare'ui religija – svarbiau už šlovę

Į Vilnių atvykstančio britų atlikėjo Alexo Clare’o balsas pasiekė milijonus ausų, bet jis mielai aukoja populiarumą dėl įsitikinimų.

Britų žvaigždė A.Clare’as Vilniuje dainuos pirmą kartą.
Britų žvaigždė A.Clare’as Vilniuje dainuos pirmą kartą.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Apr 19, 2017, 7:47 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 10:08 PM

Prieš penkerius metus šio dainininko hitas „Too Close“ pasiekė pirmąją vietą Vokietijoje populiariausių dainų šimtuke, o Didžiojoje Britanijoje ir JAV pakilo į dešimtuką.

Buvęs barmenas ir nekilnojamojo turto agentas kone akimirksniu tapo popmuzikos žvaigžde, pretendavo į Britų muzikos apdovanojimą, buvo pripažintas Metų dainų kūrėju, pradėjo koncertuoti didžiausiuose Europos festivaliuose.

31-erių vyro balsas ir vardas gerai žinomi melomanams, jam komplimentus žarsto superžvaigždės Adele ir Beyonce (pastaroji net norėjo savo repertuarui nusipirkti jo dainą – atlikėjas nepardavė).

Tačiau tikėtina, kad A.Clare’as galėjo pasiekti dar didesnių aukštumų.

„Muzikos verslas – kvaila sritis. Stengiuosi jo vengti, kiek tik įmanoma“, – „Lietuvos rytui“ prisipažino 31-erių dainininkas, balandžio 25-ąją koncertuosiantis Vilniaus Kongresų rūmuose.

Draugavo su žymia dainininke

Elektroninė muzika, ritmenbliuzas, alternatyvusis rokas, dabstepas – kritikai A.Clare’o kūrybą priskiria prie kone dešimties labai skirtingų žanrų.

„Manęs neįmanoma įkišti į stalčių ir tuo aš labai džiaugiuosi“, – juokėsi dainininkas.

Alexo Clare'o daina „Get Real“:

Prieš ketverius metus jis įrašė porą dainų su žymia britų grupe „Rudimental“ – viena jų, „Feel The Love“, tapo labai populiari.

Tačiau ryšių su šiais britų popdievukais, kaip ir daugeliu kitų buvusių bendražygių, jis nebepalaiko.

„Kartais susitinkame festivaliuose, bet šiaip aš esu nutolęs nuo pramogų pasaulio. Pozuoti ant raudonojo kilimo, trintis vakarėliuose – visa tai ne man.

Mane glumina pasaulį apsėdusi garsenybių kultūra. Pernai mirė garsus genetikas, kurio atradimai padėjo teismams efektyviau susekti nusikaltėlius pagal jų DNR. Apie jį britų spaudoje buvo penkios eilutės, užtat mes einame iš proto dėl Kim Kardashian, jaunos mergaitės ją laiko pavyzdžiu. Tai – beprotybė“, – rėžė Alexas.

Praeityje jis beveik metus draugavo ir gyveno su tragiško likimo britų dainininke Amy Winehouse, tačiau apie šį romaną jau porą metų nebepasakoja.

Kur kas mieliau kalba apie religiją – priėmęs žydų ortodoksų tikėjimą, prieš pusantrų metų jis su žmona ir dviem vaikais persikraustė į Jeruzalę.

Griežtai laikosi taisyklių

Net per gastroles A.Clare’as kasdien studijuoja Talmudą – pagal griežtai sudėliotą grafiką, kurio stengiasi nelaužyti.

Be to, jis laikosi šabo taisyklių – kassavaitinė judėjų šventė draudžia keliauti ir dirbti nuo penktadienio saulėlydžio iki šeštadienio vakaro, tad šiomis dienomis Alexas nekoncertuoja.

Kadaise dėl šių įsitikinimų A.Clare’ą išmetė įrašų leidykla, tačiau jis dėl to nesigaili.

„Muzikos pasaulyje penktadienio ir šeštadienio vakarai yra svarbūs, tada vyksta daug koncertų, festivalių. Leidykla manęs nesuprato ir atsisakė mano paslaugų.

Bet po savaitės paskambino didelė kompanija „Microsoft“ ir pasakė, kad nori panaudoti mano dainą „Too Close“ savo interneto naršyklės reklamai.

Baigėsi tuo, kad daina buvo parduota daugiau nei milijono egzempliorių tiražu, vien iš tų pinigų nusipirkau namą. Žydai tiki, kad jei padarysi sunkų, bet teisingą sprendimą, jis atsipirks – man taip ir nutiko.

Didžiuojuosi savo tikėjimu. Studijuoti Talmudą keliaujant nelengva, bet viską galima suderinti, mokausi ryte ir vakare. O gyventi Jeruzalėje tikrai patogu – puikus miestas, iki Londono – vos keletas valandų, iki Vokietijos, kur turiu daug gerbėjų, – dar arčiau“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo A.Clare’as.

Nebijo prarasti karjeros

Į Vilnių dainininkas atvyks su būgnininku ir bosistu, ketina mūsų šalyje atlikti dainas iš visų trijų savo albumų, tarp jų – ir pernai išleisto „Tail Of Lions“.

„Ateikite ir patys išgirsite, bus visko – nuo elektroninio iki akustinio skambesio“, – žadėjo A.Clare’as.

Išsikraustęs toli nuo Londono ir kitų muzikos verslo centrų, reklamos žaidimų žaisti nepamėgęs dainininkas supranta – dėl to prarado dalį populiarumo.

Tačiau tvirtino dėl to visiškai nesukantis galvos.

„Jei mano įrašų niekas nebepirks, vis tiek juos leisiu – muzikantas negali nekurti.

O pragyvenimui galėčiau užsidirbti atidaręs kavinę arba tapęs pradinių klasių mokytoju. Manęs tai negąsdina“, – nusijuokė netipišku keliu pasukusi popžvaigždė.

Alexo Clare'o hitas „Too Close“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.