Išgirskite: debiutuojančioje grupėje „balu“ – žinomi Lietuvos muzikantai

Grupė „balú“.<br>L.Narkevičiūtės nuotr.
Grupė „balú“.<br>L.Narkevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2017, 6:35 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 12:20 AM

Lietuvos muzikos džiunglėse pasirodė naujokė – grupė „balú“, kuri šiandien pristato savo pirmąją dainą ir jai sukurtą vaizdo klipą „Tell Me Why“.

Scenos profesionalai, susibūrę į naują muzikinį projektą, – turbūt taip tiksliausiai reikėtų pristatyti „balú“ narius Gintę Sičiūnaitę, Julių Valančauską ir Mindaugą Balčiūną.

Nors groja daugiausiai elektroninę muziką ir savo kūryboje eksperimentuoja, grupė „balú“ stengiasi viską atlikti gyvų instrumentų, o ne sintetinių garsų pagalba.

„Pagrindinė „balú“ idėja yra kurti šiuolaikišką, dabartines muzikos tendencijas atitinkančią muziką, sujungiant elektroninį ir gyvą skambesį. Norime suteikti klausytojui gyvumo ir tikrumo įspūdį. Mano manymu, taip kuriame savitą ir, svarbiausia, mums patiems labai artimą stilių“, – pasakoja bosine gitara grupėje „balú“ grojantis J.Valančauskas.

„Ši daina turėjo tiek įvairiausių versijų, tiek variantų... Visgi tai pirmasis kūrinys, tad jį norisi kaip įmanoma labiau nugludinti, kad jis būtų tobulas. Prie „balú“ idėjos dirbome net kelerius metus, kartu kūrėme, augome ir tobulėjome, tad dainos „Tell Me Why“ debiutas mums yra labai svarbus.

Šiandien mes savo mintimis, savo kūryba dalijamės ne tik su draugais ar šeimos nariais, bet ir su visais muzikos mylėtojais“, – sako grupės „balú“ vokalistė G.Sičiūnaitė.

Vaizdo klipą dainai „Tell Me Why“ kūrė tarptautinė komanda: režisierė Laura Kazbaraitė, prodiuseriai Alvydas Kaškonas ir Benita Paplauskaitė, kinematografas iš Suomijos Jarmo Kiuru.

„Labai džiaugiuosi, jog galėjau bendradarbiauti su tokiais profesionaliais ir muzikai atsidavusiais atlikėjais. Kadangi „balú“ – jaunas projektas, klipe siekiau išryškinti kūrybos augimo grožį: nuo idėjos atsiradimo, pirmų nedrąsių žingsnių link mikrofono iki bendro komandinio darbo rezultato. Taigi klipas dainai „Tell me why“ – lyg kūrėjo kelio metafora“, – sako režisierė L.Kazbaraitė.

Grupės nariai dar iki vasaros žada pateikti daug naujienų, o dabar siūlo patiems įvertinti pirmąjį „balú“ kūrinį.

Debiutinė grupės „balú“ daina ir vaizdo klipas „Tell Me Why“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.