Albumo apžvalga. Tomas Sinickis „Čia buvo Sinickis“

Tomas Sinickis.<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Sinickis.<br>T.Bauro nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 7:22 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 2:02 AM

Buvęs roko grupės „Gravel“ lyderis T.Sinickis yra viena labiausiai neįprastų Lietuvos pramogų pasaulio figūrų. Ciniškai mintis apie politikus, ekonomistus ir kitus muzikantus rėžiantis dainininkas septynerius metus buvo beveik visiškai dingęs nuo scenos, kai 2015-aisiais netikėtai išleido solinį albumą „Mylimas vyras ir sūnus“, o tada sugrojo keletą koncertų.

Dažniau nei porą kartų per metus viešai groti jis nenusiteikęs, nes yra įnikęs į verslą ir šiaip jau muziką laiko savotišku laiko švaistymu (lyginant su jos atnešama finansine grąža). Žodžiu, toks autoritetų (bent jau lietuviškame roke) nepripažįstantis žavus chuliganas, sugebantis kone kiekviena viešai ištarta fraze atkreipti į save dėmesį.

Pernai balandį sostinės klube „Legendos“ surengto koncerto įrašas išleistas šiame albume. Tarp 14 čia įrašytų dainų yra daug prisiminimų apie „Gravel“ laikus, kai ši Naujosios Vilnios grupė buvo vienas ryškiausių Lietuvos jaunojo roko reiškinių.

Daina „Kur žiūri mamos, kur žiūri tėvai“ ir dabar skamba taip pat kietai, kaip 2007-aisiais, kai „Gravel“ gavo „Bravo“ apdovanojimą iš Vytauto Kernagio rankų, o baladės „I'll Burn Your House On Sunday Morning“ ir „When There's Nothing Left“ primena, kad ir Lietuvoje gyvenantys muzikantai kartais sugeba parašyti padoriai skambančių angliškų tekstų.

Didžiąją dalį albumo kūrinių sudaro naujesni Tomo kūriniai – nuo ironiško himno apie vyrų mirtį „Mylimas vyras ir sūnus“ iki, kaip sako jis pats, Algirdo Brazausko įkvėpto „Kaltas gerumas“.

Viskas sugrota su paties Tomo suburta grupe (kurioje yra ir buvęs rokerių „The Perfect Pill“ vokalistas Germanas Skoris), o kai kurios dainos – ir su styginių kvartetu.

Įspūdis? Specifinio balso T.Sinickio tikriausiai niekas niekada nepavadins geriausiu Lietuvos vokalistu, čia jam irgi kartais pritrūksta kvapo. Tačiau jis moka parašyti gerą melodiją (pabandykite porą kartų pasiklausyti ir susilaikyti neniūniavę dainos „Nereikia proto“), o tekstais su juo apskritai mažai kas Lietuvos muzikiniame pasaulyje gali lygintis.

Nuo politinių aktualijų iki dainų apie meilę – T.Sinickis su savimi visur nešiojasi toną ironijos, labai nepanašu, kad tai galėtų pasikeisti.

Savitas, ne visiems patinkantis, bet su niekuo nesupainiojamas atlikėjas – tik gaila, kad į dienos šviesą išlendantis taip retai. Beje, albumo internete nemokamai nepasiklausysite – jo kompaktinę plokštelę galima tik nusipirkti iš paties Tomo svetainės. Ko jau ko, o verslininko iš jo neišmuši.

Įvertinimas – 8 iš 10.

T.Sinickio daina „Mylimas vyras ir sūnus“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.