Iggy Popas nustebino gerbėjus pasukęs į džiazą

JAV roko ir pankroko

Iggy Popas.<br>ViDA Press nuotr.
Iggy Popas.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2017, 12:39 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 3:01 AM

„Lust for Life“ dainininkas, kuriam 70 stuktelėjo balandžio 21 dieną, bendradarbiavo įrašant tris dainas būsimam Niujorko pianisto ir kompozitoriaus Jamie Safto albumui „Loneliness Road“.

I.Popas sakė, kad jo balsas tose dainose nėra tobulas, bet jis nusprendė, kad netobulumai ten tinkami.

„Buvau truputį nustebęs dėl to, kaip silpnai mano balsas skambėjo tam tikrose dalyse, bet pamaniau, kad nieko tokio“, – pasakojo jis žurnalui „Rolling Stone“.

Pasak jo, jį traukia džiazas, nes čia „nėra jokio didelio mušimo ar aido triukų, už kurių galima pasislėpti“.

J.Saftas, kuris dirbo su įvairiausiais artistais, nuo šiuolaikinio kompozitoriaus Johno Adamso iki „užkietėjusių“ pankų „Bad Brains“, sakė, kad improvizavo pagal I.Popą.

„Tai originalios improvizuotos muzikos, kuri pranoksta žanro ribas, platesnė koncepcija“, – sakė jis.

I.Popas garsėja intensyviais „gyvais“ pasirodymais, per kuriuos paprastai būna apnuoginta krūtine. Pernai jis išleido albumą“Post Pop Depression“, ir atrodė, kad tokiu būdu užbaigia savo karjerą.

Dviejuose ankstesniuose jo albumuose juntama didelė džiazo įtaka. „Preliminaires“ yra įkvėptas provokuojančio prancūzų rašytojo Michelio Houellebecqo romano „Salos galimybės“ ( La Possibilit e d'une i le ), o „Apres“ sudaro daugiausia prancūziškų dainų perdirbiniai.

Minėtam žurnalui I.Popas sakė, jog taip pat kuria muziką vienam būsimam prancūzų filmui.

Rokeris sulaukė 70-ies, bet jo artimas draugas Davidas Bowie , su kuriuo jis bendradarbiaudavo, pernai mirė būdamas 69-erių, išleidęs džiazo paveiktą paskutinį albumą „Blackstar“.

Sunkiojo metalo grupės „Metallica“ lyderis 53 metų Jamesas Hetfieldas praeitą savaitgalį I.Popo gimtadienio proga išleido klipą, kuriame pats nusivelka marškinius ir pademonstruoja smarkiai ištatuiruotą torsą.

„Neatrodot nė diena vyresnis nei 30-ies“, – apie I.Popą sakė J.Hetfieldas, kuris jį pavadino „didžiuliu įkvėpimu“ vyresnio amžiaus sulaukiantiems muzikantams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.