Albumo apžvalga. Įvairūs atlikėjai „T2 Trainspotting"

 

 Ypatingą vietą garso takelyje užima ir Lietuvoje koncertavusi grupė "Young Fathers".<br> D.Umbraso nuotr.
 Ypatingą vietą garso takelyje užima ir Lietuvoje koncertavusi grupė "Young Fathers".<br> D.Umbraso nuotr.
 Albumo viršelis.
 Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 27, 2017, 7:26 PM, atnaujinta Apr 27, 2017, 7:39 PM

"T2" - prieš du dešimtmečius sukurto ironiško, šokiruojančio, beprotiškai populiaraus filmo apie narkomanų nuotykius "Traukinių žymėjimas" tęsinys.

 

Pagal rašytojo Irvine'o Welsho knygas sukurtas filmas domina minias žiūrovų, bet ne mažiau įdomus jo garso takelis, sudėtas į šį albumą. Kaip ir pirmojoje filmo dalyje, tęsinyje atsirado vietos laikui nepavaldiems kūriniams -- pankų veterano Iggy Popo "Lust For Life" (čia šią dainą perdirbo grupė "The Prodigy") ir elektroninės muzikos dievukų "Underworld" hitui "Born Slippy" (tiesa, šįkart čia įdėta neatpažistamai pakeista jo versija).

 

 

Į filmą pateko ir daugiau senų kūrinių - nuo "Frankie Goes To Hollywood" iki "Queen" dainų. Tačiau labiau intriguoja naujokai.

 

Režisierius Danny Boyle'as į filmą įtraukė net kelias britų grupės "Young Fathers" dainas ir jas pavadino filmo širdimi. Prieš pusantrų metų ir festivalyje "Loftas Fest" Vilniuje grojusios grupės dainos išties įsimena - ypač su choru įrašyta "Only God Knows", kurią patys atlikėjai vadina "pankroko giesme".

 

Vietos garso takelyje atsirado ir elektroninės muzikos kūrėjui High Contrast, vienoms ryškiausių pastarųjų kelerių metų jaunų britų roko grupių "Wolf Alice" ir "Fat White Family".

 

 

 

 

Tokios "mišrainės", sudėliotos pagal filmo siužetą, dažnai visiškai nedaro įspūdžio, nepažiūrėjus paties filmo. Tačiau "T2 Trainspotting" yra išimtis - skirtingų epochų, stilių, tempo dainos viena šalia kitos dera stebėtinai efektingai.

 

Kita vertus, nereikia stebėtis - Londono olimpiados atidarymą ir uždarymą režisavęs, į šiuos renginius daugybę muzikantų pakvietęs D.Boyle'as yra aistringas melomanas, o albumą sudaryti padėjęs duetas "Underworld" - geriausi jo bičiuliai.

Įvertinimas - 8 iš 10.

 

Filmui grupės "The Prodigy" remiksuota Iggy Popo daina "Lust For Life":

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.