Muzikos inkubatorius „Novus“ prašo klausytojų pagalbos: ateik ir išrink savo favoritą

Jau rytoj, gegužės 16 d., menų fabrike „Loftas“ įvyks pirmasis kone du mėnesius trukusio tarptautinio muzikos inkubatoriaus „Novus“ pusfinalis.

"MaNNazz".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
"MaNNazz".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Noyus.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Noyus.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
"Cosmic Apples".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
"Cosmic Apples".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
"Ezeri".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
"Ezeri".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
"Hill Top Sheep".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
"Hill Top Sheep".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 15, 2017, 12:36 PM, atnaujinta May 15, 2017, 12:53 PM

Įveikusios talentingus konkurentus (iš viso konkurse varžėsi net 23 grupės) ir reiklios komisijos komentarus, pirmajame „Novus“ pusfinalyje varžysis net penkios grupės: keturios iš Lietuvos ir viena iš Latvijos.

Jūsų dėmesiui – pažintis su tais, kurie jau rytoj pretenduos patekti į didįjį „Novus“ finalą ir tapti geriausiais Baltijos šalyse.

„MaNNazz“
Lietuvių kolektyvas „MaNNazz“ – tai interpretacinės šiuolaikinės elektroninės muzikos atlikėjai, kuriantys modernią elektroninę mozaiką, kurioje susipina "ambient", "drum&bass" ir "atmospheric" muzikos elementai.

Grupės įkūrėjai Kamilė Sienkievič Kielaitė (Kami) ir Bogdanas Sienkievičius (Bogis) tvirtina, jog jų muzika geriausiai apibūdinama, kaip gyvai įrašinėjamo „beatbox“, elektroninių melodijų ir vokalo derinys. Nors „MaNNazz“ dar labai jauni, jie nėra scenos naujokai. Kamilė profesionaliai muzikuoja jau 13 metų. Bene ryškiausiu jos darbu galima vadinti albumą su Viliumi Tamošaičiu (GeraiGerai). Bogis yra daugkartinis "beatbox" čempionatų nugalėtojas bei „Beatbox Family“ narys. Prie grupės šiuo metu prisijungė ir Dominykas Loda, Patricija Tadijošaitytė bei Andrius Damusis.

Sujungę savo patirtį ir stipriąsias savybes, atlikėjai nepalieka abejingų –  grupė jau koncertavo Norvegijoje ir Londone, o pernai „Novus“ konkurse laimėjo žiūrovų favoritų titulą ir apšildė belgų muzikos žvaigždę Selah Sue.

„MaNNazz“ klipas iš „Novus“: 

„Hill Top Sheep“

„Hill Top Sheep“ save pristato itin originaliai. Pasak grupės narių, jie yra lietuvių kilmės didikai, iškilę 2014 metų pradžioje ir vyraujantys Lietuvos Mažosios Kunigaikštystės – Vilniaus – kultūriniame gyvenime. „Hill Top Sheep“ tikina, kad jie yra alternatyviausia didikų giminė, jamm‘us skaičiuojanti tūkstančiais ir išlaikanti atskiras fanko, regio bei sunkiojo roko artilerijas.

„Hill Top Sheep“ giminė garsi skardžiabalsiu karaliumi Simonu Kazlausku, boso kardinolu Pijumi Braziu bei ritmo karvedžiu Roku Slavinsku. Didžioji dalis vertingų didikų kūrinių yra iššaukti impulsyvaus bei spontaniško patoso. Giminė du kartus dalyvavo Gatvės Muzikos Dienoje, „Lofte“ vykusiame „Opus“ ir „Novus“ grupių konkursuose, dvejus metus iš eilės dalyvavo festivalyje ,,Atlantida“, improvizuotame renginyje ,,Kur nors“ bei fizikų dienų FiDi atidaryme.

„Hill Top Sheep“ klipas: 

„Ezeri“

„Ezeri“ klipas iš „Novus“: 

Noyus

Noyus klipas iš „Novus“: 

„Cosmic Apple“

„Cosmic Apple“ klipas:

Antrasis „Novus“ pusfinalis vyks taip pat antradienį, gegužės 23 d., o didysis finalas, kuriame ir paaiškės geriausias iš geriausiųjų – gegužės 30 d. Visi „Novus“ renginiai yra nemokami.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje iš visų konkurse dalyvavusių grupių bus išrinkta viena geriausia. Jai atiteks ne tik galimybė įrašyti savo kūrinius profesionalioje įrašų studijoje, vaizdo klipo filmavimas, profesionalios fotosesijos, bet ir pasirodymas miesto festivalyje „Loftas Fest“. Įdomiausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, taip turės galimybę groti Palangos "LRT Opus" scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje ir „Vasaros terasoje“ Vilniuje. 

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Remia „LRT Opus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.