Albumo apžvalga. Gytis Ambrazevičius ir grupė „Mano miestas"

 

 Gytis Ambrazevičius ir grupė.<br> D.Čėplos nuotr.
 Gytis Ambrazevičius ir grupė.<br> D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-17 19:19, atnaujinta 2017-05-17 19:26

G.Ambrazevičius - Lietuvos jaunosios kartos bardas, dainuojantis jau aštuonerius metus. Dar 2012-aisiais už aktyvų dalyvavimą dainuojamosios poezijos veikloje jam skirta Sauliaus Mykolaičio vardo premija.

 

Jei reikėtų papildomos priežasties susidomėti jo pavarde - dainininko brolis ir didžiausias gerbėjas yra komikas, TV laidų vedėjas Paulius Ambrazevičius. Tačiau ir be jo šlovinančių žodžių feisbuke G.Ambrazevičiaus darbas vertas dėmesio.

Debiutinis albumas "Mano miestas" - 11 dainų, kurioms tekstus ir muziką parašė pats Gytis. Visi žinome stereotipus, susijusius su dainuojamąja poezija - kaip anekdote apie bardą, kuris muša savo vaiką, nes šis išderino gitaros stygą, bet atsisako pasakyti, kurią.

Kitaip tariant, dažnai tai yra muzika, kurioje pataikymas į natas ir taisyklingai sugroti akordai nėra svarbu - juk svarbiausia yra emocija ir kuo išmoningiau sudėliotas tekstas. Gytis čia sugeba rasti balansą - ši muzika turėtų patikti bohemos pasisėdėjimų gerbėjams, per naktį išgeriantiems du butelius vyno ir surūkantiems tiek pat pakelių cigarečių.

Bet ausys nekraujuos ir tiems, kurie nori gerai sugrotos muzikos. Taip, G.Ambrazevičiaus balsas nėra stipriausias jo ginklas, apie vyną jis čia irgi neišvengiamai dainuoja, bet tekstai - išradingi ir taiklūs, nuo lyriškų naktinių pasvarstymų apie meilę ("Kad ir kas") iki smagių žaidimų su žodžiais ("Kunigaikštis").

Muzikinis albumo audinys - įvairus ir spalvingas, nuo užuominų į bliuzą ("O moterie") iki kažko panašaus į kantri muziką. Ukulelė, kontrabosas, smuikas, mandolina - į studiją dėl šio albumo atsitempta maždaug penkis kartus daugiau instrumentų, nei pakanka tipiškam lietuviškam dainuojamosios poezijos albumui.

Ambicingas naujokas vyresnių bardų pasaulyje? Tikrai taip, ir jis jiems įtikinamai sako "pasislinkit".

Įvertinimas - 8 iš 10.

Daina "Kunigaikštis":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.