Albumo apžvalga. „Mad Money“ „Nuoga(s)“

Hiphopo grupė „Mad Money“ - labai savotiškas reiškinys Lietuvos scenoje. Ji ne kartą pretendavo į M.A.M.A. apdovanojimus, jos klipai internete peržiūrimi milijonus kartų, tačiau atrodo, jog didelės dalies kitų šalies reperių yra vertinama labai skeptiškai.

"Mad Money".<br> "Paulito foto" nuotr.
"Mad Money".<br> "Paulito foto" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2017, 10:43 PM, atnaujinta May 21, 2017, 10:55 PM

Net nesuprasi, kodėl. Vieni patyliukais kalba, kad nepatinka grupės lyderio Gedimino Melniko sudėtingas charakteris, kiti sako, kad tiesiog jo muzika, kaip čia pasakius, nėra verta tiek dėmesio, kiek sulaukia. Kaip bebūtų, „Mad Money“ - neabejotinai populiarūs, o minialbumas „Nuoga(s)“ irgi suras kelią į daugybę ausų.

Nors jame ir yra vietų, kuriose supranti skeptikus - murmėjimas kūrinyje „Tattoo“ kartais skamba labai komiškai, o kūrinių „Duok man“ ir „Viešnamis“ tekstai atvirai kvepia mėgėjiškomis, paaugliškomis rašliavomis.

Užtat kur kas įtikinamiau skamba „Pasiilgau“, kuriame „Mad Money“ gana aštriai rėžia, ką galvoja apie juos puolančius kritikus ir kitus reperius. „Esu savo vietoj“, - burnoja balsas ausinėse. Lyg paaiškindamas, kad „Mad Money“ niekur nelenda ir niekam netrukdo, tad savo pamokslavimus kiti gali pasilikti sau.

Beveik visų šešių kūrinių nuotaika - melancholiška, kandi, kartais - atvirai niūri. Ryškiausia albumo daina - „Drugio efektas“, kurioje repavimą „praskiedžia“ gražus vokalistės Gabrielės Senkevičiūtės balsas.

Panašu į arenų drebintojus Lilą ir Innomine? Šiek tiek, pirmiausia - dėl nuotaikos, tačiau „Mad Money“ eina kitu keliu - šis repas atrodo mažiau apgalvotas, rupesnis ir, nėra ko slėpti, melodijos ir aranžuotės - gerokai mažiau efektingos.

Beje, viršelyje išspausdintas įspėjimas, kad kūrinių tekstai nėra cenzūruoti, čia yra ne šiaip sau. Nuo vaikų šį albumą geriau paslėpkite - keiksmažodžių čia per akis.


Įvertinimas - 6 iš 10.

Daina "Drugio efektas":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.