Žingsnis iki finalo: muzikos inkubatoriuje „Novus“ šiandien susirungs lietuviai ir estai

Jau šiandien, gegužės 23 d., menų fabrike „Loftas“ įvyks antrasis kone du mėnesius trukusio tarptautinio muzikos inkubatoriaus „Novus“ pusfinalis.

"vonKuusk".<br>Konkurso rengėjų nuotr.
"vonKuusk".<br>Konkurso rengėjų nuotr.
"Etnosfaar".<br>Konkurso rengėjų nuotr.
"Etnosfaar".<br>Konkurso rengėjų nuotr.
 Ingaja.<br>Konkurso rengėjų nuotr.
 Ingaja.<br>Konkurso rengėjų nuotr.
Petunija.<br>Konkurso rengėjų nuotr.
Petunija.<br>Konkurso rengėjų nuotr.
"The Boondocks".<br>Konkurso rengėjų nuotr.
"The Boondocks".<br>Konkurso rengėjų nuotr.
"Timid Kooky".<br>Konkurso rengėjų nuotr.
"Timid Kooky".<br>Konkurso rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 23, 2017, 2:05 PM, atnaujinta May 23, 2017, 2:20 PM

Įveikusios talentingus konkurentus (iš viso konkurse varžėsi net 23 grupės!) ir reiklios komisijos komentarus, pusfinalyje varžysis net šešios grupės: trys iš Lietuvos ir trys iš Estijos.

Jūsų dėmesiui – pažintis su tais, kurie šį vakarą pretenduos patekti į didįjį „Novus“ finalą ir tapti geriausiais Baltijos šalyse.

„vonKuusk“


Estų kolektyvas „vonKuusk“ garsėja šviežiu, išradingu ir klausytojus stebinančiu skambesiu. Grupę sudaro keturi nariai: Karlas Petti, Marvinas Mittas, Indrekas Mällo ir Karlas-Markusas Kohvas. Džiazo ir elektronikos improvizacijas scenoje gyvai kuriantys muzikantai, auditoriją nukelias į magišką garsų pasaulį. Grupė ypatingą dėmesį skiria ne tik gyvai muzikai, bet ir vizualizacijoms. „Novus“ finale įveikę daugybę konkurentų, jie džiaugiasi pamažu atrandantys ir lietuvių klausytojų dėmesį.

„vonKuusk“ klipas: 

„The Boondocks“

„The Boondocks“ klipas iš „Novus“:

„Etnosfäär“

„Etnosfäär“ klipas iš „Novus“: 

„Timid Kooky“

„Timid Kooky“ klipas iš „Novus“: 

Petunija

Petunijos klipas iš „Novus“: 

Ingaja

Ingaja – indie muzikos atlikėja ir dainų autorė iš pajūrio, ne vienus metus renkanti savo muzikinį bagažą dalyvaudama įvairiuose projektuose ir renginiuose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Tai savitas muzikinis stilius, susidedantis iš tamsių, gilių, sodrių ir nepamatuoto liūdesio skambesių. Ingajos kūryba – neįpareigojanti, o dainų tekstai - nostalgiški ir su potekste. 2016 metų paskutiniame ketvirtyje Ingaja išleido du singlus, o 2017 metų vasarį išleido ir pristatė debiutinį EP formato albumą „Darkness“.

Viena iš albumo dainų buvo transliuota BBC radijo eteryje. Ingaja savo dainomis nori paskatinti žmones leistis į savęs ieškojimus, atsikratyti visuomenės stereotipų ir pripildyti sielą gilesniais dalykais

Ingajos klipas: 

Antrasis „Novus“ pusfinalis vyks antradienį, gegužės 23 d., o didysis finalas, kuriame ir paaiškės geriausias iš geriausiųjų – gegužės 30 d. Visi „Novus“ renginiai yra nemokami.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje iš visų konkurse dalyvavusių grupių bus išrinkta viena geriausia. Jai atiteks ne tik galimybė įrašyti savo kūrinius profesionalioje įrašų studijoje, video klipo filmavimas, profesionalios fotosesijos, bet ir pasirodymas miesto festivalyje „Loftas Fest“. Įdomiausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, taip turės galimybę groti Palangos "LRT Opus" scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje ir „Vasaros terasoje“ Vilniuje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.