Britų dainininkas Benjaminas Clementine'as vėl koncertuos Lietuvoje

Žinomas britų dainininkas Benjaminas Clementine'as antradienį paskelbė apie savo rudens koncertų turą. 

 B.Clementine'as pernai koncertavo Vilniuje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 B.Clementine'as pernai koncertavo Vilniuje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2017, 2:26 PM, atnaujinta May 30, 2017, 2:29 PM

Jo grafike įrašytas ir Vilnius - koncertų salėje "Compensa" atlikėjas koncertuos lapkričio 15 dieną.

Taip pat internete pristatyta visiškai nauja B.Clementine‘o daina ir vaizdo klipas, kurio pagrindinė mintis – vaikų patyčios. 

Vienas įdomiausių šių dienų britų menininkų Vilniuje pristatys naujausią savo kūrybą. Tai bus vienintelis jo koncertas Baltijos šalyse ir antrasis jo pasirodymas Lietuvoje - pirmąsyk Vilniuje Benjaminas koncertavo pernai gegužę. 

Tokie tikri artistai įprastai nesikartoja ir nenusibosta. Kadaise benamio dalią patyręs britų muzikos grynuolis rudenį Vilniuje pristatys naują albumą. 

Šiame koncertų ture liūdesio ir vilties dainių lydės didelė muzikantų komanda. Vilniuje ant scenos kils net penki pritariantieji vokalistai, bosistas, būgnininkas, styginiais ir klavišiniais grojanti Barbara Leliepvre bei ant aukštos baro kėdės visuose savo koncertuose prie fortepijono sėdintis B.Clementine‘as. 

„Phantom of Aleppoville“ – taip vadinasi naujasis B. Clementine‘o singlas ir antrojo albumo šauklys. Literatūrą ir poeziją su muzika derinantis kūrėjas parašė kūrinį, kuris įkvėptas britų psichoanalizės pionieriaus Donaldo Winicotto minčių. Vaizdo menininkė Maša Vasiukova ir fotografas Craigas Mcdeanas sukūrė dviprasmišką ir estetišką vaizdo klipą, kuriame vaidina keletas vaikų ir pats Benjaminas. 

Jis šiam darbui suteikė tokį pavadinimą – „mažasis Aleppo miestas“. Tai vieta, kur dauguma vaikų patiria patyčias ir niekas negali suprasti ir paaiškinti kodėl. 

„Patyčios namuose ar mokykloje ir jų poveikis vaikams yra toks pats blogis kaip ir karas“, - po vaizdo klipo premjeros internete sakė B.Clementine‘as. 

Sunki vaikystė, patyčios mokykloje, nebaigti mokslai, laikotarpis be šeimos ir namų, skurdas, gyvenimas gatvėje, dėl Paryžiaus paliktas ir vėliau vėl įsimylėtas Londonas – tai tik keletas faktų iš tikrai spalvingos jo biografijos. Visa tai yra savotiškas atspindys to, apie ką rašė jau minėtas Donaldas Winicottas. Pats B.Clementine‘as taip pat rašo poezijos knygą, bet kol kas apie jos pristatymą nėra jokios informacijos. 

Metų pradžioje Damonas Albarnas ir „Gorillaz“ su Benjaminu įrašė albumo „Humanz“ singlą „Hallelujah Money" ir taip pašiepė JAV prezidentą Donaldą Trumpą. Pats B.Clementine‘as nusifilmavo šios dainos vaizdo klipe. 

Pasirodymas Vilniuje - didelio rudens turo po Europą dalis. Į Lietuvos sostinę B.Clementine‘as ir jį lydinti komanda atvyks iš Rusijos, o po to keliaus į Lenkiją ir Vokietiją. Jau suplanuoti pasirodymai garsioje britų salėje „Brixton Academy“ ir kitose prestižinėse Europos koncertų salėse. 

Naujasis B.Clementine'o klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.