Albumo apžvalga. „The Station“ „Išsišakojančių takelių miestas“

Roko grupė „The Station“ - viena didžiausių per pastaruosius metus Lietuvos scenoje išdygusių keistenybių.

Mykolas Katkus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mykolas Katkus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-31 19:42, atnaujinta 2017-05-31 19:49

Žinomas komunikacijos specialistas Mykolas Katkus joje įgyvendino nuo paauglystės brandintą svajonę - žengti į sceną rokerio vaidmenyje. Gerą karjerą padariusio žmogaus laisvalaikio pokštas ar rimtas muzikinis polėkis?

Pats Mykolas tvirtina, kad „The Station“ nėra kvailiojimas - albumas yra nuoširdus bandymas sukurti roką, kokio Lietuvoje nėra.

Beje, sunku prisiminti Lietuvoje taip prabangiai išleistą įrašą - „Išsišakojančių takelių miestas“ yra vinilinės, kompaktinės plokštelės ir dailininko Gedimino Skyriaus nupiešto komikso, atspindinčio albumo nuotaiką, komplektas.

Negana to, užsiminta, kad šįmet gal pasirodys ir su albumu susijęs trumpametražis filmas. Už tokias pastangas ir originalumą „The Station“ nusipelno papildomo balo.

Albume skambančios tik lietuviškos dainos - pagal paties M.Katkaus tekstus, bet įpinant ir šiek tiek žinomų poetų eilių. Nuotaika - suaugusio žmogaus pamąstymai apie prabėgusį laiką (daina „30“), jausmus, emigraciją („Astana“), ilgesį ir nusivylimą.

Muzika - gana melodingas rokas su „nešvariais“ gitarų garsais ir elektroninio skambesio intarpais. Pats M.Katkus sako, kad šios dainos parašytos skirtingais jo gyvenimo etapais ir atspindi visą kalną įtaką padariusių atlikėjų - nuo „The Cure“ iki „Nine Inch Nails“, todėl skambesys - gana eklektiškas.

Tai tiesa, daina „Aitvarai“ primena elektroninės popmuzikos dievukus „Lemon Joy“, agresyviame kūrinyje „Karta“ pasigirsta bliuzo nuotaikos, dainoje „Tamsa“ - kone pankiškas purvas, „Išėjimas“ - „industrial“ muzikos elementai.

Fantazijos - per akis, tačiau daugiausia klausimų melomanams sukels M.Katkaus balsas. Jis -specifinis, ypač - dainuojant aukštas natas. Pavyzdžiui, dainoje „Kalėdos“ Mykolo vokalo maniera tokios keista, jog kai kam pasirodys, kad jis tiesiog šaiposi.

Netobulas, su keletu paslydimų, „Išsišakojančių takelių miestas“ vis dėlto yra išradingas darbas. Net jei tai baigsis vienu albumu, M.Katkus gali būti patenkintas - jis įrašė kelias raides į Lietuvos roko istoriją, ir jos tikrai nėra kreivos.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Daina "Akmenėliai":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.