Ariana Grande iš arti: socialinių tinklų kartos superžvaigždė, pažymėta kraupios tragedijos

JAV dainininkė Ariana Grande, kurios koncerte Mančesteryje praėjusią savaitę surengtas teroristo išpuolis pražudė 22 žmones, savaitgalį grįš į šį miestą.

Ariana Grande - viena labiausiai vaikų, paauglių ir jaunimo mėgstamų pasaulio atlikėjų.<br>AP nuotr.
Ariana Grande - viena labiausiai vaikų, paauglių ir jaunimo mėgstamų pasaulio atlikėjų.<br>AP nuotr.
Ariana Grande - viena labiausiai vaikų, paauglių ir jaunimo mėgstamų pasaulio atlikėjų.<br>AP nuotr.
Ariana Grande - viena labiausiai vaikų, paauglių ir jaunimo mėgstamų pasaulio atlikėjų.<br>AP nuotr.
Ariana Grande - viena labiausiai vaikų, paauglių ir jaunimo mėgstamų pasaulio atlikėjų.<br>AP nuotr.
Ariana Grande - viena labiausiai vaikų, paauglių ir jaunimo mėgstamų pasaulio atlikėjų.<br>AP nuotr.
Ariana Grande - viena labiausiai vaikų, paauglių ir jaunimo mėgstamų pasaulio atlikėjų.<br>AP nuotr.
Ariana Grande - viena labiausiai vaikų, paauglių ir jaunimo mėgstamų pasaulio atlikėjų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 9:25 PM

Po savižudžio įvykdyto teroro akto sukrėsta 23-ejų JAV dainininkė sustabdė savo gastroles neribotam laikui -- buvo spėjama, kad į sceną ji geriausiu atveju kitą savaitę grįš Šveicarijoje.

Kada bus pratęstos šios gastrolės, kol kas nežinoma. Koncertų rengėjai visiems norintiems žada grąžinti pinigus už bilietus.

Tačiau sekmadienį dainininkė sugrįš į Mančesterį ir surengs koncertą, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos nuo teroristo išpuolio nukentėjusiems ir žuvusiųjų artimiesiems paremti.

Prie jos koncerte prisijungs daugybė popmuzikos žvaigždžių - jau pranešta, kad šiame renginyje dainuos Katy Perry, Miley Cyrus, Justinas Bieberis, "Coldplay", "The Black Eyed Peas", Pharrellas Williamsas, Niallas Horanas ir kiti įžymūs atlikėjai.

Tragedija pasibaigęs A.Grande koncertas vyko Mančesterio arenoje, kurioje telpa per 20 tūkstančių žiūrovų. Tikimasi, kad dainininkė aplankys įvykio vietą, tačiau labdaros koncertas vyks kur kas didesnėje erdvėje -- "Emirates Old Trafford" kriketo komplekse, kuriame telpa apie 50 tūkstančių žiūrovų.

Atvirame laiške dainininkė padėkojo savo gerbėjams už gerumą, meilę, stiprybę ir vienybę.

"Muzika -- tai, kuo dalintis gali visi pasaulyje. Muzika turi mus gydyti, sujungti, padaryti mus laimingais", -- paskelbė A.Grande, pavadinusi kruviną išpuolį "baisiu" ir "bjauriu".

Ji - ne vienintelė atlikėja, nusprendusi prisidėti prie pagalbos nukentėjusiems nuo teroro akto. Antradienį koncertą Mančesteryje surengė garsus roko dainininkas, buvęs šio miesto grupės "Oasis" vokalistas Liamas Gallagheris.

Scenoje jis uždegė 22 žvakes - po vieną kiekvienai išpuolio aukai atminti.

Koncerte lankęsi jo gerbėjai pastebėjo, kad apsauga buvo itin sustiprinta -- visi žiūrovai buvo tikrinami iki siūlelio. 

Nuo aštuonerių metų mergaitės iki į penktą dešimtį įžengusios sutuoktinių poros, po koncerto Mančesterio arenoje atėjusios pasitikti savo vaikų. 22 žuvusieji ir dešimtys sužeistųjų. Tai kraupi teroro akto, įvykdyto A.Grande koncerte, statistika.

Savižudis (už šį išpuolį atsakomybę suskubo prisiimti „Islamo valstybė“) sprogmenis detonavo arenos fojė – po koncerto praėjus vos kelioms minutėms, kai iš daugiau nei 20 tūkstančių žmonių talpinančios salės į lauką plūdo žmonių minios.

Ciniškas išpuolis koncerte, į kurį rinkosi daugybė vaikų ir paauglių, aptemdė iki šiol didžiausias pasaulines dainininkės gastroles. Sukrėsta atlikėja kitą dieną išskrido namo į Floridą – jos koncertai Londone, taip pat – pasirodymai Belgijoje, Lenkijoje ir Vokietijoje buvo atšaukti.

Prieš pusmetį feisbuke pasklido melaginga žinia, kad A.Grande rudenį koncertuos Lietuvoje.

Visi didieji šalies koncertų rengėjai tai paneigė. Užkulisiuose kalbama, kad pakviesti šią dainininkę į mūsų šalį tiesiog pernelyg rizikinga finansiškai – jos honoraras didelis, o ar jauni žiūrovai turėtų pakankamai pinigų bilietams, labai abejotina.

Internete sukurtame melagingame puslapyje vis tiek akimirksniu užsiregistravo tūkstančiai A.Grande gerbėjų. Daugiausia – vaikų ir paauglių. Ir tai nestebina.

Ariana – mokyklinio amžiaus klausytojų dievaitė, per keletą metų iškilusi į svaiginamas aukštumas.

Vos prieš ketverius metus pirmąjį albumą išleidusi atlikėja dabar jų turi jau tris. Naujausias, pernai išleistas „Dangerous Woman“, pakilo į populiariausiųjų šimtuko antrąją vietą JAV ir pirmąją – Didžiojoje Britanijoje.

Įspūdingą balsą turinti mergina jau pelnė tris Amerikos muzikos apdovanojimus ir tris MTV Europos apdovanojimų statulėles, keturis sykius pretendavo į prestižinį „Grammy“ apdovanojimą.

Per šimtą milijonų sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“ turinti A.Grande yra antra pagal populiarumą asmenybė jame – daugiau sekėjų turi tik dainininkė Selena Gomez. Feisbuke Arianą irgi seka įspūdinga gerbėjų armija – per 30 milijonų žmonių.

Žurnalas „Time“ pernai ją išrinko tarp šimto įtakingiausių pasaulio žmonių, tuometis JAV prezidentas Barackas Obama dar prieš trejus metus pakvietė A.Grande dainuoti Velykų šventėje Baltuosiuose rūmuose. 

Dainininkė – tikra interneto eros jaunimo superžvaigždė. Skamba šiurpiai, bet jei sprogdintojas norėjo sukelti kuo didesnį atgarsį, geresnį taikinį surasti sunku.

„Jos vokalas – šiuo metu geriausias popmuzikos pasaulyje“, - neabejoja JAV dainininkė Katy Perry.

Britų grupės „Coldplay“, į kurios koncertus renkasi pilni stadionai, vokalistas Chrisas Martinas yra pasakęs ne ką menkesnį komplimentą. Kartą jo paklausė, ar norėtų padainuoti duetu su A.Grande.

„Ne, baikit. Jos balsas – pernelyg geras, šalia jos visiškai susimaučiau“, - prisipažino dainininkas.

Keturias oktavas apimantį balsą turinčią Arianą kritikai dažnai lygina su JAV žvaigžde Mariah Carey – dėl panašios dainavimo manieros. 

A.Grande su tuo nesiginčija - M.Carey, kaip ir Whitney Houston, vadina viena savo svarbiausių įkvėpėjų. Tiesa, jų kelias į šlovę – skirtingas.

Jei M.Carey teko paauglystėje kęsti skurdą, A.Grande augo pasiturinčioje verslininko ir didelės įmonės direktorės šeimoje.

Italų kraujo turinti mergina nuo mažens dainavo muzikiniuose spektakliuose, o aštuonerių jau koncertavo kruiziniame laive su orkestru.

Čia, pasakojama, ir nutiko tai, ką A.Grande vadina lemtingu savo gyvenimo įvykiu. Laive dainuojančią mergaitę pastebėjo garsi JAV dainininkė Gloria Estefan. Po pasirodymo priėjo ir pasakė – jokiu būdu nemesk muzikos, nes tai – tavo pašaukimas.

A.Grande įsiminė šiuos žodžius, o tėvai visomis išgalėmis padėjo jai siekti savo svajonių. Mergaitė pradėjo lankyti vokalo pamokas ir vaikščioti į atrankas, dainavo džiazo klubuose, jau paauglystėje gavo vaidmenį Brodvėjaus miuzikle „13”, o kiek vėliau – ir TV kanalo „Nickelodeon“ seriale „Nugalėtoja“.

Tuo pat metu ji dainavo ir į internetą kėlė garsius popmuzikos hitus – nuo Adele iki W.Houston repertuaro.

Vienas talentingos paauglės įrašytas kūrinys patraukė didelės įrašų leidyklos „Republic“ dėmesį – taip A.Grande, dar nesulaukusi pilnametystės, sudarė pirmąją savo sutartį, tapusią įspūdingos karjeros tramplinu.

Jau pirmasis devyniolikmetės albumas „Yours Truly“ tapo perkamiausiu Jungtinėse Valstijose, sėkmę pakartojo ir po metų išleistas antrasis diskas „My Everything“.

Talentinga, išvaizdi, drąsi, ritmenbliuzą su hiphopu ir elektronine šokių muzika derinti nebijanti mergina pataikė tiesiai į dešimtuką – tarp kitų jaunų atlikėjų ji ryškiai išsiskyrė.

Kartais net kvapą gniaužia, kiek per keletą metų spėjo nuveikti ši mergina – ji dirbo su populiariausiais pasaulio prodiuseriais Maxu Martinu ir Ryanu Tedderiu (iš „OneRepublic“), dainavo su tuntu įvairių žanrų žvaigždžių – nuo legendinio Stevie Wonderio ir tenoro Andrea Bocelli iki ekstravagantiškosios reperės Nicki Minaj.

Pastaruosius metus ji renkasi itin seksualų įvaizdį, bet asmeniniame gyvenime – beveik jokių skandalų. Ariana draugavo su aktoriumi Grahamu Phillipsu ir reperiu Big Seanu, o šiuo metu susitikinėja su reperiu Macu Milleriu, su kuriuo dar 2013-aisiais įrašė dainą. Jis dainininkę ir pasitiko oro uoste, kai ji kartu su motina privačiu lėktuvu (skubiai parūpintu kitos populiarios dainininkės Taylor Swift) parskrido į JAV po tragiškai pasibaigusio koncerto.

Vienintelis ryškesnis A.Grande išsišokimas – kad prieš keletą metų ji atsisakė katalikybės, mat liko nusivylusi konservatyviu tuomečio popiežiaus Benedikto XVI-ojo požiūriu į homoseksualus. 

Dainininkė, kurios įbrolis yra gėjus, yra įrašiusi dainą, palaikančią lytines mažumas.

Prieš keletą metų mergina parašė straipsnį, kuriame paragino pramogų verslo veikėjus nežiūrėti į moteris kaip į sekso objektus, o vertinti jas tik pagal talentą – už šį kovos su seksizmu ženklą ji sulaukė daug kolegų pagyrų.

Milijonus jau užsidirbusi atlikėja aktyviai remia labdaros kampanijas – aukodama pinigų kovai su ŽIV plitimu, prieš žiaurų elgesį su gyvūnais ir patyčias mokyklose, skurdą Afrikoje.

Tiesa, dabar palaikymo reikia jai pačiai – internetą užplūdo garsenybių užuojautos ne tik žuvusių žmonių artimiesiems, bet ir pačiai dainininkei, kuri kiekvieną sykį eidama į sceną neišvengiamai prisimins patirtą siaubą.

„Žinojome, kad anksčiau ar vėliau koncerte tai nutiks. Mano pirma reakcija – turėtume nustoti koncertuoti, nes taip savo gerbėjus įstumiame į pavojų. Bet būtent to jie (teroristai – Red.) norėtų.

Vienas dalykas, kurio išmokau per daugybę gastrolių metų – sustoti negalima. Taip tu kovoji. Šiandien jaučiu skausmą ir liūdesį, bet mes turime surengti gerą koncertą, kad pagerbtume žuvusius ir sužeistus. Turime švęsti laisvę ir trenkti atsakomąjį smūgį teroro akivaizdoje“, - internete paskelbė JAV rokerių „Aerosmith“ gitaristas Joe Perry.

Roko veteranas garsiai pasakė tai, ką galvoja daugelis dainininkų – šou turi tęstis. Tik A.Grande nuo šiol šypsotis scenoje bus kur kas sudėtingiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.