Kurortu tapusioje Kulautuvoje 17-ąjį kartą vyks nemokamas festivalis „Akacijų alėja“

Vos prieš keletą mėnesių kurorto statusą gavusi Kulautuva liepos 1-ąją kviečia visus bardų, dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos mėgėjus į 17-ąjį  nemokamą „Akacijų alėjos“ festivalį. 

"Akacijų alėja" pernai priviliojo 20 tūkstančių žiūrovų.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
"Akacijų alėja" pernai priviliojo 20 tūkstančių žiūrovų.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-31 11:37, atnaujinta 2017-05-31 11:40

Žaliuoju pakaunės smaragdu tituluojama Kulautuva kasmet per festivalį „Akacijų alėja“ pritraukia  tūkstantines minias turiningų tekstų ir gyvos muzikos skambesio išsiilgusių gerbėjų. Šio festivalio metu Kulautuvos pušų amfiteatras iš ramios oazės tampa išskirtine vieta, kerinčia gitaros skambesiais ir autorinės muzikos pasirodymais. 

Kaip teigia festivalio organizatoriai, šiųmetis festivalis savo gerbėjus žada nustebinti ne tik savo veidą pakeitusiu Kulautuvos miestelio grožiu, bet ir atnaujinta festivalio programa, kuria rūpinasi buvęs grupės „Karma“ vokalistas ir dainų kūrėjas Kazimieras Likša.

Neseniai savo solinį albumą „Per pusę“ išleidęs atlikėjas tikina, kad „Akacijų alėja“ jam visuomet asocijavosi su jaukumu, kurį ir šiemet žadama išlaikyti ne tik ruošiant festivalio programą, bet ir savo pasirodymą „Akacijų alėjos“ scenoje. 

„Man visuomet „Akacijų alėja“ primena beprotišką jaukumą. Tą jaukumą, kurio pasiilgsti po beprotiškai sunkios darbo dienos, kai jau nebegali sulaukti, kada greičiau atsirasi namuose. Namuose, kuriuose laukia mylimas ir tave mylintis žmogus. Tai bus mano pirmas apsilankymas šiame festivalyje. Tikiu, kad galėsiu jaustis, kaip namuose“, – mintimis dalinosi atlikėjas. 

Kaip teigia ilgametė festivalio direktorė Daina Urbaitienė, šiemet tikimasi sulauki rekordinio skaičiaus  gerbėjų, todėl visa komanda tam kruopščiai ruošiasi. 

„Pernai metais sulaukėme per 20 tūkstančių gerbėjų. Net neabejoju, kad šie metai bus dar įspūdingesni. Tiek Kulautuvos miestelis, tiek ir visa festivalio organizatorių komanda kruopščiai ruošiasi svečių priėmimui.

Festivalio programa ir pramogos bus skirtos tam, kad bent vienai dienai ištikimi mūsų gerbėjai galėtų panirti į gyvos muzikos transą pušų paunksmėje“, – teigė D. Urbaitienė. 

17-asis festivalis „Akacijų alėja“ vyks liepos 1 d., šeštadienį, Kauno rajone įsikūrusiame Kulautuvos miestelyje. Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais bardų festivalis, kurį taikliausia vadinti septyniomis valandomis ant žolės skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa, dovanos gausų būrį atlikėjų.

Bardų festivalis „Akacijų alėja“- nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.