Po „Eurovizijos" – skaudūs smūgiai jos laimėtojai Džamalai: kaltina konkurso rengėjus

Nutilus Kijeve vykusio „Eurovizijos“ konkurso garsams, pernykštės jo laimėtojos Džamalos veide – liūdesys. Kodėl?

Džamala pyksta ne ant "Eurovizijoje" užpakalį parodžiusio pokštininko, o ant renginio apsaugininkų.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Džamala pyksta ne ant "Eurovizijoje" užpakalį parodžiusio pokštininko, o ant renginio apsaugininkų.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Dainininkė taip ir nespėjo aplankyti Kryme mirusio senelio.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Dainininkė taip ir nespėjo aplankyti Kryme mirusio senelio.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 1, 2017, 1:47 PM

Prieš dvi savaites Kijeve pasibaigusiame dainų konkurse Krymo totorė buvo viena ryškiausių žvaigždžių – vien jau todėl, kad būtent ji Ukrainai pernai iškovojo teisę rengti „Euroviziją“.

Tačiau po konkurso ji neturi daug priežasčių džiaugtis – dainininkės naujas kūrinys netapo toks populiarus, kaip tikėtasi: pasirodymą „Eurovizijos“ finale sugadino užpakalį apnuoginęs pokštininkas, be to, atlikėja negalėjo dalyvauti senelio laidotuvėse.

Nevyko į senelio laidotuves

Balandį duotame interviu „Lietuvos rytui“ 33-ejų dainininkė neslėpė liūdesio, kad labai retai gali matytis su savo artimiausiais žmonėmis.

Atlikėjos tėvai liko gyventi Rusijos okupuotame Kryme, į kurį apie Josifo Stalino režimo žiaurumus „Eurovizijoje“ uždainavusi atlikėja negali kelti kojos.

Ne tik todėl, kad Krymo aneksiją laiko neteisėta. Dainininkei Kryme tikriausiai tiesiog būtų nesaugu, be to, tokia kelione ji užsitrauktų nemalonę Ukrainoje, nes ši šalis, kaip ir tarptautinė bendruomenė, laiko Rusijos įvykdytą aneksiją neteisėta.

„Su mama, kartais ir tėčiu, pasimatome, jie atvyksta į koncertus Lvove, Kijeve, pabūna porą dienų. Senelio jau seniai nemačiau. Jis sunkiai serga, labai dėl to kremtuosi. Liūdna, nemalonu. Neįsivaizduoju, kada galėsiu ten nukeliauti“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo Džamala.

Praėjusią savaitę dainininkės senelis mirė – žiniasklaida sukruto, mat kilo klausimų, ar dainininkė nesulaužys savo nuostatų ir nenuvyks į Krymą.

Krymo valdžia taip pat įsikišo – paskelbė, kad Džamala gali netrukdoma atvykti ir nepatirs jokių nesklandumų.

Dainininkė ir jos prodiuseris padėties nekomentavo, bet aiškėja, kad Džamala į laidotuves vis dėlto nevyko.

Per vestuves rinko aukas

Šią savaitę ji nutraukė tylą ir sakė besiguodžianti tik tuo, kad likus dviem dienoms iki mirties senelis pamatė jos vestuvių akimirkas.

Nuotraukas į Krymą nuvežė dainininkės artimieji.

„Pasakojo, kad senelis žiūrėjo ir nufilmuotą vaizdelį iš vestuvių, šypsojosi ir buvo laimingas.

Kad metas tekėti, jis man kartojo nuo 23-ejų“, – prisiminė dainininkė, su ekonomistu Bekiru Suleimanovu susituokusi šių metų balandį.

Ji prasitarė, jog per vestuves rinko aukas politinių kalinių artimiesiems. Pasak dainininkės, tai – nelinksma totorių tradicija, atsiradusi tada, kai J.Stalinas juos trėmė iš Krymo.

„Gaila, bet liūdna istorija sugrįžta“, – kalbėjo dainininkė.

Kaltina „Eurovizijos“ rengėjus

Jos nuotaiką temdo ir incidentas „Eurovizijoje“. Jį atlikėja pirmą sykį pakomentavo prieš porą dienų.

„Eurovizijos“ finale, kuriame Džamala dainavo kaip ypatinga žvaigždė, į sceną užšoko pagarsėjęs pokštininkas Vitalijus Sediukas, nusimovė kelnes ir parodė nuogą užpakalį.

Dainininkės prodiuseris Igoris Tarnopolskis sielojosi, kad tai pakenkė atlikėjos naujos dainos populiarumui.

Kūrinį „I Believe In You“, kuriam atlikėja susuko vaizdo klipą Portugalijoje, Džamala taupė „Eurovizijos“ renginiui – iki tol jo neviešino, nes to prašė konkurso režisieriai.

I.Tarnopolskis stebėjosi, kad chuliganas sugebėjo patekti ant scenos. Pasak jo, prieš pat Džamalos pasirodymą apsaugininkams liepė nuo scenos pasitraukti konkurso režisieriai – neva kitaip būtų sugadintas vaizdas ekrane. Tačiau prodiuserio ši versija neįtikino.

„Gavome subinę eteryje. Visi kalba tik apie užpakalį, niekas nekalba apie dainą“, – krimtosi I.Tarnopolskis.

Pati Džamala, pirmą sykį prabilusi apie incidentą, ragino pernelyg skaudžiai nebausti V.Sediuko, kai jo bylą prokuratūra vakar perdavė teismui. Jam gresia penkeri metai kalėjimo.

„Man regis, jis pats labiau išsigando, kad aš nesutrikau. Aš dainavau, nešiau savo žinutę.

O štai ką veikė apsaugininkai, kurių ten buvo daug, aš aiškinsiuosi. Jis juk galėjo mane pastumti, man trenkti. Konkurso rengėjams turiu daug klausimų. Nes aš atlikau savo darbą, o jie – ne“, – kalbėjo atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.