„Balkanaktyje" vilniečius šokdins žydišką „Rammstein“ hito versiją sukūrusi grupė

Ar kada pagalvojote, kaip skambėtų žydiška „Rammstein“ hito „Du Hast“ versija? 

"Dobranotch".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
"Dobranotch".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2017, 3:21 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 3:27 PM

O jei dar kūrinį atliktų gyvo garso grupė iš Sankt Peterburgo? Į Vilnių atvykstantis rusų kolektyvas „Dobranotch“ leis tai išgirsti gyvai – klezmerio stiliumi koncertuojanti grupė penktadienį „Perone“ užkurs tikrą pirtį, kurioje Vilniuje oficialią vasaros pradžią birželio 9-ąją skelbs tradicinis „Balkanaktis“.

Ši balkaniškos muzikos fiesta jos organizatoriams ir rezidentams „Baltic Balkan“ – neeilinė. Tai bus pirmas kartas, kai „Balkanaktyje“ koncertuos gyvo garso grupė.

O svečiai iš Rusijos čia – itin laukti. Beveik prieš 20 metų Prancūzijoje susikūrusi grupė šiandien apjungia aštuonis narius, kartu scenoje jie maišo žydišką, čigonišką, tradicinį balkanišką skambesį.

Ir nors kolektyvas per savo muzikinę karjerą išleido ne vieną albumą ir iki šiol nuo 1998-ųjų koncertuodami nepraranda populiarumo grodami savo pačių rašytus kūrinius, kartais jie leidžia sau ir pašmaikštauti. 

Internete prieš pusantrų metų paviešintas vaizdo įrašas, kuriame stovėdami ant kalno „Dobranotch“ nuotaikingai atlieka „Du Hast“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. Originalų perdirbinį spėjo peržiūrėti daugiau nei milijonas internautų.

Šis kūrinys skambės ir Vilniuje – po gastrolių Lenkijoje kolektyvas užsuks ir į Vilnių. „Grupė groja daug klezmerio muzikos, dažnai renkasi ir folk stilių. 

„Dobranotch“ tikrai turi daug savo kūrybos, tačiau kokia ironija – žmonėms reikia ir popsiškesnio skambesio – klizmerinės muzikos stiliumi atliktas „Du Hast“ "koveris" sulaukė didžiulio dėmesio ir net išgarsino pačią grupę“, – sakė „Baltic Balkan“.

Įdomi detalė – svečiai į sceną žengs ne tik po „Perono“ stogu, jie žada groti ir lauke.

Ne ką mažiau įdomi ir kita „Balkanakčio“ žvaigždė – Varšuvoje gyvenantis, iš Kuveito atvykęs DJ Fahadzinski, jis ruošia "oriental" muzikos programą. 

Su juo lietuvių „Baltic Balkan“ trijulė susipažino dar seniau, tuomet, kai patys leidosi į gastroles po Lenkijos miestus. 

„Vykome groti į Varšuvą, į Lodzę. Tuomet ir sutikome DJ Fahadzinski, jam patiko mūsų renginiai, palaipsniui jis tapo mūsų gerbėju. Su savo antrąja puse jiedu nešiojo gerbėjų marškinėlius, net padarė parodiją, kurioje DJ Fahadzinski vaidina vieną iš grupės narių Lencą“, – pasakojo „Baltic Balkan“.

Susirinkusius elektrosvingo ritmu suktis kvies ir DJ Spitzin. Pastaruoju metu dažniau užsienyje nei Lietuvoje gyvenantis didžėjus turi paruošęs ypatingą programą. Na, ir, žinoma – patys „Baltic Balkan“, o kaip gi be jų?

"Dobranotch" atlikta daina "Du Hast":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?