Išgirskite: grupė „Uprising Tree“ pristato ypatingos patirties įkvėptą debiutinę dainą

Muzikos grupė „Uprising Tree“ pristato debiutinį savo kūrinį „Rainbow People“. Regio ritmais nuspalvintoje dainoje pasakojama apie įspūdžius iš tarptautinio „Rainbow Gathering“ suvažiavimo.

"Uprising Tree".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
"Uprising Tree".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-08 15:17, atnaujinta 2017-06-08 15:20

Nuo 1972 metų įvairiose pasaulio vietose kasmet vykstantys migruojančios ir besikeičiančios „vaivorykštės žmonių“ bendruomenės sambūriai - tai tarsi savotiška mėnesį vykstanti utopinė stovykla, pagrįsta meilės, vienybės, taikos, lygybės, laisvės ir dalijimosi principais. 

Čia nėra nei elektros, nei pinigų, nesvarbi tautybė ar socialinis statusas – tėra atviri ir nuoširdūs žmonių tarpusavio santykiai. 

Prieš porą metų „Rainbow Gathering“ neaplenkė ir Lietuvos. Ten radusi krūvą bendraminčių tuomet dar tik besikuriančios grupės „Uprising Tree“ vokalistė Danguolė Petrikaitė užfiksavo savo susižavėjimą ir įkvėpimą dainoje „Rainbow people“.

„Dainoje kalbu apie laisvę ir išmintį, kurias įgauna sąmonė, patekus į Vaivorykštės suvažiavimą. Ir, nepaisant viso sociumo, raginu visus taikius ir sąmoningus žmones atsimerkti ir pažvelgti į savo kasdienį civilizuotą gyvenimą. 

Mums nebūtina važiuoti kažkur toli, kad įsikvėptume sąmoningam gyvenimui, ar suprastume, jog aplinkui pilna taikių žmonių. Visur aplinkui gyvena šviesios sielos, jei tik pats, žmogau, skleidi tik šviesą, šilumą ir gerumą. 

Jei labai nori, gali ir kasdieniame gyvenime susikurti tyro egzistavimo ir laisvės burbulą. Ir tai nėra tik vieno gyvenimo klausimas, tai kur kas daugiau. 

Sėjant tyros, tikrumo ir taikos sėklas, užtikriname šviesų savo visos egzistencijos kelią. Kartais tiesiog nepamirškime grįžti prie savo širdies teisybės ir protėvių šaknų. Visi esame viena šeima pasaulyje. Broliai ir seserys. Tegu ši daina visiems apie tai primena ir sutvirtina visos planetos atskirų individų tarpusavio ryšį“ – apie kūrinį „Rainbow people“ pasakoja teksto ir idėjos autorė Danguolė.

„Pradėjau nuo mėnulio, ugnies, gaivos ir gyvybės. Didelė vienybė – kaip gamta didinga. Sustoti ratu ir dalintis“, – paslaptingai ir beveik eiliuotai apie savo pavaizduotus simbolius ir su kūriniu susijusias temas pasakoja iliustraciją dainai nutapiusi kita grupės „Uprising Tree“ vokalistė Paulina Simutytė.

Grupėje „Uprising Tree“ dainuoja trys merginos, muzikinio teatro specialybės aktorės, vaidinančios ir dainuojančios repertuariniuose Vilniaus mažojo teatro, Lietuvos nacionalinio dramos teatro ir Juozo Miltinio dramos teatro spektakliuose – Danguolė Petrikaitė (vokalas), Paulina Simutytė (vokalas, perkusija) ir Gintarė Kulikauskytė (vokalas, klavišai). 

Grupėje taip pat kuria ir groja muzikantai Algirdas Janonis (profesionalus saksofonininkas, šiuolaikinės muzikos kompozitorius, taip pat grojantis su grupe „Katarsis4“), Matvydas Leonas Pranulis (trimitininkas bei kompozitorius, su grupe „Brave Noises“ pelnęs apdovanojimą „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse), būgnininkas Linas Sampas („Drumday 2017“ konkurse užėmęs trečiąją vietą), bosine gitara grojantis Ugnius Raugalas (taip pat grojantis su grupe „Miglaukas“) bei gitaristas Paulius Večera (taip pat grojantis su grupe „Melted Core“).

Grupė „Uprising Tree“ susikūrė 2015-ais metais. 2016-aisiais spėjo sėkmingai sudalyvauti jaunų muzikos grupių konkursuose „Garažas“, „Muzikos rūsys“ ir „Novus“, o didžiausiais savo pasiekimais kol kas laiko grojimą festivaliuose „Yaga Gathering“, „Salėtosios Naktys“ ir „Nibiru in City“.

Kūrinys „Rainbow people“ buvo įrašytas menų fabrike „Loftas“, kur grupę į įrašų sesiją pasikvietė garso režisierius Andrius Čaplikas, atlikęs ir įrašo garso suvedimą. Prie kūrinio įrašų taip pat dirbo ir būrys VDU muzikos produkcijos specialybės studentų.

Šiuo metu grupė „Uprising Tree“ studijoje „Eleventy-one Audio“ įrašinėja savo debiutinį albumą, kurį tikisi pristatyti jau šių metų rudenį, o kol kas savo repertuarą kviečia išgirsti artėjančiame koncerte Vilniuje, kuris jau šį šeštadienį, birželio 10-osios vakare, vyks kavinės „Balti drambliai“ kiemelio scenoje. Koncertas nemokamas.

„Šviesa, taika ir meilė telydi mūsų kelią link susiliejimo su visata“ – kviesdami į koncertą linki grupės „Uprising Tree“ nariai.

Daina „Rainbow people“ - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.