Pirmąsyk rengiamas pankroko festivalis „Vilniaus gatvių vasara“

Viduržiemį Vilniuje vyko jau 9-asis gatvės kultūrai ir muzikai skirtas festivalis „Vilniaus gatvės“, o šį savaitgalį Vilniaus gatvių grindinį pakeis užmiesčio žolė. Vyks pirmasis festivalis po atviru dangumi „Vilniaus gatvių vasara“ arba skambiau – jubiliejinis, 10-asis „Vilniaus gatvių“ festivalis, kuris šįkart vyks gamtoje. 

Festivalyje pasirodys ir grupė "Toro Bravo".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Festivalyje pasirodys ir grupė "Toro Bravo".<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-13 00:11, atnaujinta 2017-06-13 00:15

Festivalis „Vilniaus gatvės“ pirmą kartą surengtas 2005-aisiais. Tai – ilgiausiai gyvuojantis pankroko festivalis ne tik Lietuvoje, bet ir Rytų Europoje. Renginio idėja gimė siekiant suburti geriausias Vilniaus oi!, ska, punk stilių grupes ir apjungti gatvės kultūras palaikančias vertybes po vienu stogu. Nors iniciatyva atsirado pankroko scenoje, organizatoriai kviečia prisijungti visų gatvės subkultūrų atstovus, kurių dėka Vilniaus gatvės yra gyvos ir spalvingos. 

Šiemet festivalio organizatoriai, leidybinės kompanija „PASIDARYK PATS records“ bei Vilniaus alternatyvinės muzikos klubas „nArauti“, pirmą kartą kviečia palikti miestą ir Rakonyse patirti „Vilniaus gatvių vasarą“: „Kerzus į šalį, pliažankes per petį. Susistinkam vasarą kartu pabūti gamtoje. Su muzika, futbolu ir bokso turnyru. Geras laikas laukia visų, kuriem dar reikia tikro bendravimo, tikrų vertybių ir idėjų šiame hipsteriškame blizgučių pasaulyje. Tiesos ieškosime ne interneto platybėse, o kartu gyvai!“ 

Renginyje pasirodys pankrokeriai „Bachor“ iš Lenkijos, „All Day Long“ ir „PND“ iš Latvijos, „Mister X“ iš Baltarusijos, „Suicide Hotline“ iš Kaliningrado, vietiniai „Toro Bravo“, „IPX“, „Šizofrenija“, taip pat – „Motorhead“ tribute grupė „Motörizer“, hiphoperiai „Tavo Tėvas“ bei penketas didžėjų.

Be muzikos vyks futbolo ir kovų turnyras bei kitos pramogos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.