Jau kitą savaitę Trakus drebins žymi JAV grupė „Evanescence“

Kitą trečiadienį, birželio 21 d. didingos Trakų pilies kieme pasirodys žymi JAV roko grupė „Evanescence“. Prestižinio „Grammy“ apdovanojimo laimėtojai, pardavę daugiau kaip 25 mln. savo įrašų, viešės Baltijos šalyse pirmąjį kartą - tai bus vienintelis mūsų regione koncertas per visą „Evanescence“ gyvavimo istoriją, tad į koncertą atvyks nemažai fanų iš kaimyninių šalių. Su savimi grupė atsiveža visą reikalingą koncertui garso ir apšvietimo įrangą, taip pat bus prekiaujama „Evanescence“ atributika.  

  „Evanescence“.
  „Evanescence“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-16 10:39, atnaujinta 2017-06-16 10:54

Pirmieji į sceną lips svečiai iš Italijos – gotikinio metalo grupė „Revenience“ su vokaliste Debora Ceneri priešakyje. Vos prieš keletą metų Bolonijoje susibūręs penketukas pernai išleido savo debiutinį albumą „Daedalum“, o šiemet – EP „Revenant“. Grupė jau spėjo aplankyti nemažai šalių ir pelnyti pirmąją vietą konkurse „Vampyria Metal Contest 2015“ gimtojoje Italijoje.

Grupė „Evanescence“ (liet. „Išnykimas“) susikūrė 1995 m. Arkanzaso valstijoje esančiame Little Rock mieste. Karjeros pradžioje jėgas išbandę su demo albumu „Origin“, 2003 m. „Evanescence“ pristatė pasauliui savo debiutinį studijinį albumą „Fallen“, tapusį daugkart platininiu ne tik už Atlanto, bet ir daugelyje Europos šalių, bei pelniusį komandai net dvejus „Grammy“ apdovanojimus. Pasaulyje yra parduota daugiau nei 17 mln. šio albumo kopijų, o singlų „Bring Me To Life“, „My Immortal“ ir „Going Under“ vaizdo klipai internete turi šimtus milijonų peržiūrų.  

Antrasis studijinis grupės darbas taip buvo sėkmingas – „The Open Door“ (2006) buvo parduotas beveik 6 mln. tiražu ir pasauliui padovanojo puikius singlus „Call Me When You‘re Sober“ bei „Lacrymosa“, kurį inspiravo paskutinė ir nebaigta W.A.Mozarto kompozicija „Requiem“.

Trečias albumas „Evanescence“ pasirodė 2011 m., o pats naujausias leidinys (išleistas 2016 m. lapkričio pabaigoje) yra „The Ultimate Collection“ – tai 6 vinilinių plokštelių rinkinys, kurį sudaro ne tik visi oficialūs grupės albumai, bet ir niekada iki šiol neišleistos dainos bei pats naujausias studijinis grupės įrašas „Even In Death (2016)“.

Grupės „veidas“ – 35-erių dainininkė Amy Lee - ne tik jau daugiau kaip 20-metį yra nepakeičiama „Evanescence“ vokalistė, bet ir yra bendradarbiavusi su tokiomis grupėmis kaip „Korn“, „Seether“ ir kitomis. Amy gimė 1981 m. Kalifornijoje didžėjaus Johno Lee ir TV įžymybės Saros Kargill šeimoje, baigė privačią mokyklą bei devynerius metus mokėsi skambinti pianinu. Vėliau būsimoji žvaigždė įstojo į Tenesio valstijos universitetą, tačiau mokslams sutrukdė karjera grupėje „Evanescence“. Viename interviu Amy teigė, kad pirmąją dainą sukūrė būdama vienuolikos ir visą vaikystę svajojo tapti klasikinės muzikos kompozitore. 2007 m. dainininkė ištekėjo už savo ilgamečio draugo, gydytojo Josho Hartzlerio ir 2014 metais vasarą porai gimė sūnus Jackas Lionas. Visada ryški Amy savo išskirtinio įvaizdžio sėkme vadina „gotikinio“ makijažo ir karalienės Viktorijos laikų drabužių sintezę. Dažniausiai savo kostiumus dainininkė kuria pati, nes anot jos, parduotuvėse ji tiesiog neranda to, kuo iš tikrųjų norėtų vilkėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.