Pamatykite: atlikėjui Stingui Švedijos karalius įteikė ypatingą apdovanojimą

Spalio mėnesį išskirtinį koncertą „Žalgirio arenoje“ Kaune surengsianti britų muzikos žvaigždė Stingas sulaukė ypatingo įvertinimo.

Stingas šį rudenį koncertuos ir Lietuvoje.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Stingas šį rudenį koncertuos ir Lietuvoje.<br>Scanpix/AFP nuotr.
 Apdovanojimą Stingui įteikė Švedijos monarchas.<br>Scanpix/AFP nuotr.
 Apdovanojimą Stingui įteikė Švedijos monarchas.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 1:47 PM, atnaujinta Jun 16, 2017, 1:55 PM

Vakar (birželio 15 d.) Švedijos sostinėje Stokholme vykusioje iškilmingoje ceremonijoje britų muzikos autoriui, dainininkui ir atlikėjui įteiktas prestižinis „Polar Music Prize“ apdovanojimas. Taip pat „Polar Music Prize“ apdovanojimas buvo įteiktas legendiniam džiazo muzikantui Wayne‘ui Shorteriui.

Šį apdovanojimą įsteigė garsus muzikos verslininkas, dainų tekstų autorius ir populiariosios grupės ABBA vadybininkas Stigas Andersonas. Laureatui ne tik atitenka prabangi statulėlė, bet ir 1 mln. Švedijos kronų.

Tradiciškai prestižinį apdovanojimą, kuris vadinamas „muzikos Nobeliu“, Stingui įteikė Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas.

Stingui įteikiamas „Polar Music Prize“ apdovanojimas:

Stingą su nuotabiu įvertinimu sveikino garsūs muzikos atlikėjai. Dainininkė Annie Lennox atliko Stingo dainą „Fragile“.

Talentingasis Gregory Porteris atliko Stingo ir Erico Claptono bendrą dainą „It‘s Probably Me“. Stingą taip pat sveikino „The Tallest Man On Earth“, Jose Feliciano ir daugelis kitų.

„Tai labai daug reiškia. Aš esu nustebęs, dėkingas ir pagerbtas“, – sprendimą jam įteikti apdovanojimą komentavo Stingas.

Stingas, šiuo metu tęsiantis pasaulines gastroles, pristato savo dvyliktąjį studijinį albumą „57th & 9th“. Tai yra pirmas naujų dainų atlikėjo solo darbas šį dešimtmetį. Britų superžvaigždė, kurios tikrasis vardas Gordonas Sumneris, koncertuoja su savo grupe, kurioje groja gerai žinomi muzikantai: gitaristas Dominicas Milleris, būgnininkas Joshas Freese‘as ir gitaristas Rufusas Milleris. 

Annie Lennox Stingo garbei atlieka dainą „Fragile“: 

Koncertą „Žalgirio“ arenoje Kaune pradės Stingo sūnus Joe Sumneris. Išskirtinių svečių teisėmis koncerte taip pat gros kvartetas iš Teksaso – „The Last Bandoleros“ – gitaristo ir prodiuserio Jerry Fuenteso ir Manhattano muzikos piligrimo, dainų autoriaus ir prodiuserio Dereko Jameso grupė.

Kompozitorius, dainų autorius ir dainininkas, aktorius, rašytojas ir aktyvistas Stingas gimė Niukaslio mieste Anglijoje. 1977 m. jis persikėlė gyventi į Londoną, kur su Stewartu Copelandu ir Andy Summersu subūrė grupę „The Police“. Viena populiariausių pop-roko muzikos grupių pasaulyje išleido penkis studijinius albumus, pelnė šešis „Grammy“, du „BRITs“ apdovanojimus ir 2003 m. buvo įtraukta į Rokenrolo šlovės muziejų.

Pradėjęs solinę karjerą, Stingas tapo vienu geriausių mūsų dienų muzikantų ir atlikėjų planetoje. Jo solinė kūryba yra įvertinta dešimčia „Grammy“, dviem „BRITs“, „Auksinio gaublio“, „Emmy“ apdovanojimais. Stingas taip pat buvo triskart pristatytas „Oskarui“ ir kartą nominuotas „Tony“ apdovanojimams. Muzikantui prestižinį „Century“ apdovanojimą įteikė muzikos biblija vadinamas žurnalas „Billboard“, o 2004 m. „MusiCares“ ceremonijoje Stingas buvo paskelbtas „Metų asmenybe“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.