Naują dainą pristatanti Saulenė Chlevickaitė: „Jaučiuosi labai laisva, išmokau dėl nieko nebesivaržyti“

Saulenė Chlevickaitė – charizmatiška, talentinga jaunosios kartos atlikėja. Ji vis sparčiau veržiasi tiek į Lietuvos, tiek užsienio šalių sceną, aktyviai koncertuoja, vieną po kitos pristato naujas dainas, kurių kiekviena – nepaviršutinišką žinią siunčiantys kūriniai. Neseniai internetinę erdvę pasiekė naujausias Saulenės kūrinys intriguojančiu pavadinimu „Aš laisva“, kuriuo muzikantė kalba ne tik apie laisvę būti savimi, bet ir apie laisvės būtinybę bei svarbą.

Saulenė Chlevickaitė.
Saulenė Chlevickaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2017, 3:01 PM, atnaujinta Jun 23, 2017, 6:29 PM

Laisvės tema dainoje pasirinkta neatsitiktinai. Saulenė tvirtai teigia, jog tai – labai svarbus jausmas. „Aš tik neseniai išmokau nebesukti galvos dėl to, kas ką pagalvos, išmokau paisyti savo norų bei poreikių ir tai mane daro labai laimingą, dėl to norėjosi dainos, kurioje skambėtų šūkis „Aš Laisva“ – mintimis dalijosi dainininkė. Paklausus, ar šios dainos priedainyje skambančius žodžius „Aš laisva“ reikėtų sieti su dainininkės asmeniniu gyvenimu, Saulenė nedvejodama tokią prielaidą paneigė. „Kartais dainos gali būti ir kaip spektaklis, perleidžiu vaidmenį per save, jį išjaučiu, bet nesu Taylor Swift, nesistengiu apdainuoti visko, kas vyksta tiesiogiai aplink mane. Esu laimingai ištekėjusi, bet, kaip ir kiekvienas jaunas žmogus, žinau ką reiškia įsimylėti, gailėtis, stengtis lipdyti. Tai labai gyvenimiška, tad lengvai įsijaučiau“, – atviravo muzikantė.  

Daina gimė kūrybines jėgas nebe pirmą kartą suvienijus su dainininku, dainų autoriumi Sasha Song. Muzikantai jau yra sukūrę vieną bendrą dainą pavadinimu „Tu toli“, kuri sulaukė plataus lietuviškos muzikos gerbėjų pripažinimo. „Jaučiame gerą kūrybinę dvasią, atradome bendrų kūrybinių taškų ir matome, jog galime tikrai gražiai bendradarbiauti. Man apskritai labai patinka Sash‘os kūryba, labai smagu jo dainas perteikti per savo prizmę, todėl džiaugiuosi, kad jis šią dainą sukūrė man“, –  apie bendradarbiavimą su Sasha Song neslėpdama susižavėjimo kalbėjo muzikantė.

Pasak Saulenės, Sasha sukūrė labai gražią dainą apie moters laisvę, apie gyvenimą, kai ji gali būti nepriklausoma, nebesikankina dėl meilės ir pagaliau yra laisva. Pats dainos autorius atviravo, jog ši daina yra ir apie laisvę, laisvą moterį, ir apie meilę. „Laisva moteris ta, kuri moka būti nepriklausoma. Jai nereikia girdėti priekaištų, kad jai kažkas kažką perka, visur už ją sumoka. Svarbu ir tai, jog nepriklausoma moteris – tai stipri moteris. Tokios moterys mane įkvėpė parašyti tokią dainą“, – svarstė dainininkas.  
Daina kelią į Saulenės širdį surado akimirksniu. „Mintimis apie norą sukurti dainą, kurios ašis būtų laisvė, pasidalinusi su Sasha, gavau jo sukurtus žodžius. Sasha man tiesiog davė pasiklausyti trumpo dainos motyvo sakydamas, kad šis kūrinys, jo akimis, man labai tiktų. Vos išgirdusi pirmus akordus, dainą įsimylėjau, supratau, jog tai mano kūrinys, todėl nedvejodami darbus tęsėme toliau“, – šviesiais prisiminimais dalijosi Saulenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.