Vaido Baumilos pažadas: blaiviame Ramūno Karbauskio festivalyje gers alų

Antradienio popietę paskelbta Naisių festivalio programa daug ką nustebino. Politiko Ramūno Karbauskio puoselėjamame ir globojamame renginyje, kuriame draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, dainuos ir kai kurie aršūs jo kritikai.

R.Karbauskio požiūrį kritikuojantys S.Urbonavičius-Samas (kairėje) ir V.Baumila koncertuos Naisių festivalyje.<br> D.Umbraso ir J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karbauskio požiūrį kritikuojantys S.Urbonavičius-Samas (kairėje) ir V.Baumila koncertuos Naisių festivalyje.<br> D.Umbraso ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2017, 2:48 PM, atnaujinta Jun 27, 2017, 6:09 PM

Tarp jų – Vaidas Baumila, apmaudą dėl R.Karbauskio vadovaujamos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos veiksmų neseniai šiurkščiais žodžiais išliejęs socialiniuose tinkluose.

Šiuo metu Indijoje viešintis dainininkas, kilus klausimams dėl jo dalyvavimo "Naisių vasaroje", žodžio kišenėje vėl neieškojo.

"Aš pažadu pakelt alaus bokalą "Naisių vasaros" festivalio metu ir po to alaus šventėje, kurioje vėl koncertuosiu, - nepakelt. Šiaip, susitarimai tikrai ankstesni. O chebrytei, kuriai labai juokinga, tai aš ir toliau galiu aiškiai pasakyt - Karbauskis eina n..., jo idėjos debiliškos. Ir tą deklaruoju toliau. Kuo mano koncertas Naisių žmonėms, kurių aš nepažįstu ir kurie niekaip nesusiję su įstatymų leidyba, keičia mano nuomonę ir mano pasisakymą?" - socialiniuose tinkluose parašė dainininkas.

 

Pro internautų akis nepraslydo, kad greta Sauliaus Prūsaičio ar Merūno Vitulskio liepos 8-9 dienomis vyksiančiame festivalyje gros ir grupė „Bix“.

Tai intriguoja, nes ši grupė praėjusį mėnesį grojo koncerte prie Seimo „Laisvė rokenrolui“, kuriame buvo aštriai kritikuojami Valstiečių ir žaliųjų parengti alkoholio prekybos ir vartojimo suvaržymai.

„Rokas nugriovė ne vieną valdžią, nugriaus ir šitą“, - prieš šį koncertą sakė „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas.

Šiandien dainininkas lrytas.lt sakė, kad jo pozicija dėl Valstiečių ir žaliųjų sąjungos parengtų suvaržymų nesikeičia. Nors pats nevartoja alkoholio, „Bix“ lyderis yra prieš draudimus.

„Aš tikrai nepradėjau galvoti kitaip. Jei reikės ir norėsiu, tai pasakysiu ir nuo Naisių festivalio scenos. Aš – prieš draudimų politiką. Kalbu tai, ką noriu, manęs niekas nevaržys.

Tačiau nemanau, kad dėl to turi nukentėti šio festivalio žiūrovai, kurie nori išgirsti koncertą. Nemanau, kad tai – asmeninis Ramūno Karbauskio festivalis. Jei taip būtų, jis tikriausiai mus būtų išmetęs iš programos“, - juokėsi Samas.

Jis pabrėžė, kad su grupe „Bix“ dėl dalyvavimo Naisių festivalyje susitarta maždaug prieš pusmetį, kai dar nebuvo įsisiūbavusios aistros dėl su alkoholinių gėrimų prekyba ir vartojimu susijusių draudimų.

„Šis festivalis bandė mus pasikviesti dar pernai, bet tada nesutapo mūsų planai. Dėl šių metų tarėmės dar 2016-ųjų pabaigoje.

Aš nenoriu šiame festivalyje ieškoti politikos. Važiuosime groti žmonėms ir atšvęsti „Bix“ gimtadienį“, - sakė „Bix“ lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.